[CS:GO] IEM Oakland jako návrat odpadlíků na výsluní
Esport CS:GO Článek [CS:GO] IEM Oakland jako návrat odpadlíků na výsluní

[CS:GO] IEM Oakland jako návrat odpadlíků na výsluní

Jakub Osička

Jakub Osička

21. 11. 2017 11:34

Ninjas in Pyjamas si za poslední rok doslova prošli peklem. IEM Oakland ukázal, že stále dýchají!

Reklama

[CS:GO] IEM Oakland jako návrat odpadlíků na výsluní

Když se v éteru ozve název Ninjas in Pyjamas, jen málokdo si s touto organizací automaticky nespojí legendární hráče Counter-Strikové scény. Ať už je to s jejich aktuální formou jaké chce, NiP vždycky budou opravdovým ztělesněním progamingových legend. Základy tohoto týmu byly položeny už před sedmnácti lety, a přesto jsou stále tady - a tím "tady" myslím vrcholovou scénu kompetitivního hraní.

Je to přibližně půl roku, co jsem zde na Grunexu psal napůl zklamaný a napůl potěšený, že tým švédských legend konečně mění sestavu. Jinak to prostě asi nešlo a ninjové v pyžamech prostě potřebovali novou krev a brutální restart. V té době klesli v celosvětovém žebříčku pod TOP 20 a stále si nesli poměrně čerstvý a bolestivý cejch v podobě neúspěšné kvalifikace na major, jediného vítězství v Katovicích a prohry s ruským týmem Vega Squadron. Chvíli to trvalo, ale jsme v přítomnosti. A NiP opět pozvedli trofej vítězů.

Jak si podmanit Oakland

IEM Oakland 2017 sice přitáhl obrovskou silou pozornost hlavně na turnaj v Playerunknown's Battlegrounds, nicméně věrní fanoušci Counter-Striku se dočkali zajímavé podívané. Síly zde poměřily týmy Cloud9, SK Gaming, OpTic, Gambit, FaZe, NiP, Astralis, Renegades, EnVyUs, G2, Liquid a TheMongolz.

Do čtvrtfinále se probojovali Cloud9, kteří vyzvali Gambit a po úspěšném souboji čelili soupeři FaZe, který postoupil přímo do semifinále. Na druhé straně hřiště se odehrál čtvrtfinálový souboj mezi SK Gaming a OpTic, ze kterého jasně vzešli vítězové z Brazílie, a SK se tak postavili právě proti týmů Ninjas in Pyjamas, kteří rovněž postoupili po velmi úspěšné sérii rovnou do semifinále.

FaZe nezaváhali a do Cloud9 se pustili s obrovským nasazením. Výsledek 2-0 s dílčím skóre 16-8 a 16-6 mluví za vše. SK Gaming předvedli tvrdší odpor a po první prohrané mapě si opět nahnali vítr do plachet. Došlo až na mapu třetí, kde se rozhodlo ve prospěch švédského týmu - Ninjas in Pyjamas jdou do grandfinále!

Finálový maraton

Nejočekávanější zápas celého turnaje přišel v neděli. Grandfinále na pěti možných mapách, z nichž opravdu nakonec došlo na všechny, bylo plné emocí. Cobblestone přinesl první vítězství NiP se skóre 16-10, ale hned záhy FaZe dorovnali poměrně jednoznačným výsledkem 16-7 na Infernu. Asi nejvyrovnanější první polovinu přinesla mapa Train, kde týmy přetahovaly o vítězná kola, nicméně i tak se k vítězství dokázali posunout NiP s výsledkem 16-10. A aby toho nebylo málo, na následující mapě Overpass zase předvedli bezchybnou hru s dominantním startem FaZe.

Poslední střet proběhl na mapě Cache a zápas opět nabídl mnoho vyhrocených situací. Od vyrovnané situace 9-9 jsme se dostali k perfektní vítězné sérii švédského týmu a potažmo i ke smrtelnému polibku, který NiP věnovali svému soupeři s výsledkem 16-10. Vypadá to, že ninjové konečně posbírali sebedůvěru a dostávají se do správného týmového rozpoložení. Doufejme, že jim forma vydrží i nadále.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama