[CS:GO] Konečná - Grand finále Majoru už dnes
Esport CS:GO Článek [CS:GO] Konečná - Grand finále Majoru už dnes

[CS:GO] Konečná - Grand finále Majoru už dnes

Jakub Osička

Jakub Osička

23. 7. 2017 13:57

V posledním souboji turnaje PGL stanou proti sobě stanou týmy, které na začátku mnozí podceňovali.

Reklama

[CS:GO] Konečná - Grand finále Majoru už dnes

Aktuálně probíhající svátek všech příznivců profesionální scény Counter-Strike: Global Offensive, PGL Major Krakow 2017 přinesl spoustu vypjatých okamžiků, neskutečných zvratů a zároveň také zklamání. Už od pátku se turnaj přesunul do krakovské TAURON arény, kam zavítaly tisíce fanoušků.

Čtvrtfinále

První čtvrtfinálový souboj titánů se odehrál mezi týmy fnatic a Gambit. Po velmi vyrovnané první polovině mapy Train se hráčům Gambit podařilo zvítězit s nejtěsnějším možným výsledkem 16:14. Následující Inferno mělo být černým koněm švédských střelců, ale ani tady Gambit nezaváhali a připsali si druhé vítězství 16:12 a postup do semifinále.

Následoval duel, který mnozí očekávali až později v průběhu turnaje. Astralis vyzvali SK Gaming a i tady se rozhodlo už na dvou mapách. Nicolai 'device' Reedtz v dresu Astralis předvedl neskutečnou formu a pomohl svému týmu urvat vítězství 16:12 na mapě Cache a 16:6 na Overpassu.

[CS:GO] Konečná - Grand finále Majoru už dnes

Asi nejzajímavějším bodem byla kontroverzní cesta podceňovaného týmu BIG, kterému se podařilo probojovat až do čtvrtfinále, a velkým otazníkem bylo, zda je dokáží zastavit brazilští Immortals. První Cobblestone se protáhl do prodloužení a skončil prohrou Brazilců 17:19. Inferno se však hrálo podle zcela odlišného scénáře a Immortals si připsali vítězství 16:7. Nepolevili ani na poslední mapě Train a udolali soupeře s těsným výsledkem 16:14.

Sobotní dění odstartoval poslední čtvrtfinále. Aréna praskala ve švech, neboť Virtus.Pro po dlouhé době postoupili na domácí půdě před zraky diváků. Velkolepá atmosféra, neuvěřitelná podpora fanoušků a skandování pomohlo Polákům dominantně udolat tým North na Cobblestonu 16:9 a poté i na mapě Nuke 16:10.

Semifinále

Pokračovalo se nájezdem do semifinálových zápasů. Astralis tentokrát neúspěšně čelili hladovým Gambit. Souboj to byl sice vyrovnaný, ale už na Overpassu Gambit ukázali dominanci zejména v první polovině a zvítězili 16:10. Dánové se ale nevzdali a připsali si nadcházející Inferno s přesvědčivým výsledkem 16:8. Vše rozhodla mapa Train. Počáteční převahu soupeře Astralis sice dokázali překonat, ale jejich snažení nestačilo. Gambit dokázali mapu dotáhnout do konce s výsledkem 16:12.

[CS:GO] Konečná - Grand finále Majoru už dnes

Další příležitostí pro masu neutichajících fanoušků byl semifinálový zápas domácích Virtus.Pro proti Immortals. Tady už ale přišlo zklamání. Ani strhující atmosféra v aréně nepomohla polské pětce dosáhnout na vítězství. Vystřízlivěním byla hned první mapa, kde Virtus.Pro podlehli 5:16. Na třetí mapu nedošlo. Poláci i přes slušný comeback nedokázali zužitkovat svou volbu Mirage a jejich cesta skončila se skóre 11:16. Přesto si vysloužili od fanoušků velkolepou standing ovation.

Podceňovaní v Grand finále

Už dnes se v Tauronu odehraje poslední souboj celého turnaje. Těšit se tedy můžete na mezikontinentální střet Gambit z východu a jihoamerických Immortals. Přestože by si na tyto týmy na začátku možná vsadil vzhledem ke konkurenci málokdo, ukázali, že si své místo zasloužili. Zápas začíná v 17:30 našeho času a sledovat můžete samozřejmě na Twitchi nebo v lepším případě i živě v aréně, pokud jste se rozhodli do sousedního Polska zavítat podobně jako my.

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama