[CS:GO] Ninjas in Pyjamas konečně mění sestavu
Esport Článek [CS:GO] Ninjas in Pyjamas konečně mění sestavu

[CS:GO] Ninjas in Pyjamas konečně mění sestavu

Jakub Osička

Jakub Osička

13. 6. 2017 12:41

Dlouhou dobu se švédské legendy potýkaly s neúspěchem a nyní tým přichází s radikálním řezem.

Reklama

 

[CS:GO] Ninjas in Pyjamas konečně mění sestavu

Ninjas in Pyjamas rozhodně není třeba dlouze představovat. Tento tým začal na kompetitivní scéně působit už v roce 2000 se zaměřením na Counter-Strike 1.6. Po různých transformacích došlo k přesunu na scénu CS:GO, kterou si v letech 2012 - 2013 zcela podmanili. Dnešní situace je ale naprosto nesrovnatelná a NiP se plácají ve vlnách neúspěchu.

Obrovský propad

Ať už to bylo nechvalně známé vyřazení z posledního majoru, o které se velkou mírou zasloužil ruský tým Vega Squadron, jediný vyhraný zápas na IEM Katowice nebo aktuální výsledky z SL i-League StarSeries, cs_summit a 12.-14. místo na kvalifikaci na evropský minor, témeř každý zápas potvrzoval, že Ninjas in Pyjamas vůbec nejsou ve formě. Jediným opatřením, o který se dosud tým pokoušel, bylo obměňování postu pátého hráče. William "draken" Sundin nahradil na pozici snipera Jacoba "pyth" Mourujärviho, ale ani to situaci nijak vážně nezlepšilo.

Teprve teď přichází organizace s radikálním krokem a z aktivní pětky se odpojí Adam "friberg" Friberg, který byl součástí týmu od znovusjednocení v roce 2012. Na jeho místo nastoupí mladý nadějný střelec Fredrik "REZ" Sterner, který je tak již druhým hráčem, který do NiP přestupuje z týmu Epsilon.

"Nejsme obyčejná organizace"

Vedení Ninjas in Pyjamas okomentovalo tento krok s tím, že podobné rozhodnutí nešlo uspěchat jako u běžných týmů, protože za dobu působení se mezi samotnými hráči a managementem NiP vytvořily téměř rodinné vazby. Doufejme, že další nová krev pomůže protlačit švédský legendární tým opět na vrchol.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama