[CS:GO] STYKO v mousesports, Zeus zpět do Na'Vi
Esport CS:GO Článek [CS:GO] STYKO v mousesports, Zeus zpět do Na'Vi

[CS:GO] STYKO v mousesports, Zeus zpět do Na'Vi

Jakub Osička

Jakub Osička

10. 8. 2017 12:41

Na profesionální scéně CS:GO opět dochází k obrovským změnám v sestavách týmů.

Reklama

PGL Major Krakow je dávno za námi a jak už tak trochu bývá pravidlem - po turnaji s podobným významem většinou přicházejí zásadní změny v sestavách některých top týmů. Už před nedávnem vše započalo rozštěpením týmu Natus Vincere a mimo jiné přestupem GuardiaNa do FaZe. Přicházejí ale další zvraty a i o Natus Vincere dnes bude řeč znovu.

STYKO a Oskar znovu pod jednou střechou

Asi nejzajímavější novinkou pro české a slovenské fanoušky je obměna týmu mousesports, ve kterém působí Tomáš "Oskar" Šťastný. Nemusíte se bát - Oskar stále zůstává členem této organizace. Odpojil se ale nejprve španělský talent Christian "loWel" Garcia Antoran a vzápětí bylo oznámeno, že končí i Denis "denis" Howell. Ten přitom na posledních turnajích podával velmi dobré výsledky a svůj tým táhl kupředu.

Prvního z nich nahradí Miikka "suNny" Kemppi, kterého můžete znát z působení v týmu Penta. Mnohem zajímavější je ale druhá nová posila. Do mousesports oficiálně nastoupí Martin "STYKO" Styk. Slovenský ostrostřelec tak opouští Hellraisers, kde společně s Oskarem odstartovali svou kariéru na mezinárodní scéně. Máme tady takové malé česko-slovenské znovusjednocení. Navíc je stále bude doprovázet i kouč Sergey "lmbt" Bezhanov, který rovněž s oběma pracoval už v éře Hellraisers.

[CS:GO] STYKO v mousesports, Zeus zpět do Na'Vi

Zeus po výhře PGL Majoru přechází zpět do Na'Vi

Na první pohled je to opravdu zvláštní rozhodnutí. Není to tak dávno, kdy Danylo "Zeus" Teslenko musel tým Natus Vincere opustit kvůli rozporuplným výsledkům. Tehdy jej nahradil Aleksandr "s1mple" Kostyliev a Na'Vi dokázali se svou formou být velmi úspěšní. Jenže jen krátce. Aktuálně je tým v rozpadu, kdežto Zeus dokázal po vstupu do Gambit svůj tým dovést až k vítězství majoru.

V rozhovoru pro HLTV se ale vyjádřil k napjaté situaci mezi členy týmu a zejména problematice odchodu kouče Mikhayla "Kane" Blagina, se kterým striktně nesouhlasil. Ještě před obdržením nabídky od Natus Vincere se tak prý rozhodl, že organizaci opustí. Pro Na'Vi by Zeus mohl být díky jeho vůdčím schopnostem šancí, jak se dostat zpět na vrchol. Tým jej tak přijal i s Kanem a dokonce se do sestavy vrací i Denis "seized" Kostin.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama