[CS:GO] Známe první pětku týmů ESL One Cologne
Esport CS:GO Článek [CS:GO] Známe první pětku týmů ESL One Cologne

[CS:GO] Známe první pětku týmů ESL One Cologne

Jakub Osička

Jakub Osička

7. 4. 2017 14:12

Německý turnaj letos sice nezískal statut majoru, ale i přesto bude jednou z největších akcí svého druhu.

Reklama

Po ohlášení následujícího major turnaje v polském Krakově pod taktovkou PGL bylo jasno - ESL One Cologne si letos nejprestižnější přívlastek související se sponzoringem samotného Valve nepřipíše. Na druhou stranu ale neexistuje vůbec žádný důvod, proč by fanoušci měli na turnaj zanevřít. ESL One má v Kolíně nad Rýnem tradici a LANXESS Arena zcela jistě bude praskat ve švech.

ESL One v číslech

Turnaj proběhne ve dnech 7. - 9. července 2017. Celkově se v soubojích o trofej střetne 16 týmů. LANXESS Arena pojme až 14 000 fanoušků. Pro návštěvníky je stanoveno věkové omezení - abyste se podívali dovnitř, musí vám být minimálně 16 let.

Koho uvidíme?

ESL nám postupně servíruje střípky informací a v průběhu posledního měsíce postupně ohlásilo první týmy, které získaly přímé pozvání na turnaj. Dnes známe prvních pět z celkových šestnácti účastníků.

Virtus.Pro

Polští veteráni na turnaji rozhodně nesmí chybět. Mají za sebou velmi úspěšný začátek roku - připsali si druhé místo na ELEAGUE majoru a dosáhli na vítěznou trofej v grandfinále DreamHacku Las Vegas. Zklamáním ovšem byl jejich výkon na IEM Katowice, kde nedokázali postoupit ze skupiny.

SK Gaming

V týmu brazilských ostrostřelců stále doznívá provedená změna sestavy. Poté, co SK odehráli velmi úspěšně ELEAGUE major i se stand-inem (3.-4. místo), dotvořil aktuální pětici hráčů Joao 'felps' Vasconcellos z týmu Immortals. Společně pak dokázali dosáhnout i na druhé místo DreamHacku Las Vegas, ale v Katovicích rovněž nezvládli postoupit ze skupiny.

Od té doby se SK Gaming stabilizují a pracují na týmové spolupráci. Nepochybně nelze tvrdit, že by tým byl aktuálně ve stejné formě, jako tomu bylo v minulém roce, kdy dokázal vyhrát dva majory, ale zcela jistě bude mít v Kolíně možnost využít svůj potenciál a do starých vítězných kolejí se vrátit.

FaZe Clan

Čerstvý vítr do plachet FaZe Clanu přinesl Nikola 'NiKo' Kovač, kterého vykoupili z mousesports. Nová pětka se tak dostala do popředí zájmu a na IEM Katowice zvládla postoupit až do grandfinále, kde nakonec skončila na druhém místě. Momentálně si vede poměrně dobře i na Starseries S3. Uvidíme, jak se potenciál týmu dále dokáže posunout právě na ESL One.

fnatic

Znovusjednocení bratři ze Švédska byli na ESL One Cologne pozváni tento týden. Prozatím jsou jejich výkony různorodé, nicméně do turnaje zbývá ještě mnoho času a hráči fnatic rozhodně patří k legendám, které CS:GO scéně po dlouhou dobu jednoznačně dominovaly.

Na'Vi

Posledním z dosud oznámených týmů jsou Natus Vincere. Nedá se říct, že by tento CIS tým podával v poslední době extrémně dobré výkony, ale na druhou stranu se nepotýkají ani s velkými neúspěchy. Na majoru i DreamHacku Las Vegas skončili na 5.-8. místě a v Katovicích na 5.-6. Nyní si vedou velmi dobře na probíhajícím Starseries S3 a stále drží šestou příčku v žebříčku Hltv.org. Doufáme, že Ladislav 'GuardiaN' Kovács vydá ze sebe v Kolíně nad Rýnem to nejlepší!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama