dva-profesionalni-hraci-usvedceni-z-korupce
Zajímavosti StarCraft Článek Dva profesionální hráči usvědčeni z korupce

Dva profesionální hráči usvědčeni z korupce

Lukáš Tuma

Lukáš Tuma

27. 4. 2016 14:47

Korupce opět zamířila i do e-sportu, jak dva profi hráči podváděli a jaký je trest?

Reklama

Dva profesionální hráči usvědčeni z korupce

Stejně jako se čas od času vyskytne nějaká korupční kauza v klasickém sportu, tak bohužel ani do e-sportu nemají podobné problémy dveře zavřené. Podle organizace Team Liquid byli po více než  tříměsíčním vyšetřování usvědčeni dva profesionální hráči hry StarCraft 2 a ještě dalších 11 lidí, kteří s nimi na podvodech spolupracovali.

Lee „Life“ Seung Hyun měl získat 60,000$ (1,437,000Kč) za úmyslné prohrání dvou zápasů v květnu 2015. Druhý hráč, Bung "Bbyong" Woo Yong  si vydělal téměř polovinu první částky - 26.000$ (622,000Kč) za jeden jediný zápas, který měl pustit letos v lednu. Oba tito hráči byli potrestáni doživotním zákazem činnosti a zřejmě přijdou ještě finanční pokuty.

Dva profesionální hráči usvědčeni z korupce

Problémy má i bývalý profesionální hráč Sun „Enough“ Jun Mo, který byl obviněn z toho, že sázel na tyto zápasy s informací, jak dané zápasy dopadnou.

V kauze je ještě dalších 11 podezřelých, kteří nejen že měli za úkol zprostředkování dohod a předání peněz, ale také si na tyhle zápasy dopředu vsadili. Proč taky ne, když věděli, že vyhrají.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama