eu-lcs-spring-2017-shrnuti-2-tydne
Esport League of Legends Článek EU LCS Spring 2017 - Shrnutí 2. týdne

EU LCS Spring 2017 - Shrnutí 2. týdne

Vítek Levý

Vítek Levý

6. 2. 2017 21:14

Druhý týden je za námi. Co přinesl?

Reklama

EU LCS Spring 2017

Druhý týden

Druhý týden je za námi. Ve skupině A jsou na prvním místě G2, za nimi je hned nováček, a to tým Misfits. Roccat se trápí a zatím nedokázali vyhrát jediný souboj. Ve skupině B vévodí Unicorns of Love, druzí jsou H2K. Trápení Origen z minulého LCS pokračuje i teď¨, nedokázali zatím vyhrát ani jednu hru.

1. týden

Soupisky týmů / Info o novém formátu

EU LCS Spring 2017 - Shrnutí 2. týdne

Skupina A

Misfits

 

Roccat

EU LCS Spring 2017 - Shrnutí 2. týdne

2:0

EU LCS Spring 2017 - Shrnutí 2. týdne

Nováček soutěže Misfits minulý týden ukázali, že opravdu umí hrát na profesionální úrovni. A ve čtvrek to potvrdili znovu. V první hře proti Roccat ukázali jejich výbornou sehranost a komunikaci. Získávali všechny objektivy a Roccatům nechali dát pouze jediný kill za celou hru, a to při finálním teamfightu, po kterém už jen Misfits zničili nexus. Druhá hra už byla vyrovnanejší. Trvala skoro 50 minut a dočkali jsme se stejného počtu killů na obou stranách - a to 12-ti. Misfits získali na začátku pár killů, Roccat se to snažili dohánět drakama. Všechno nakonec rozhodl baron buff, který získali Misfits. Ti pak už jen propushovali a vyhráli i druhou hru.

Giants

 

Fnatic

EU LCS Spring 2017 - Shrnutí 2. týdne

1:2

EU LCS Spring 2017 - Shrnutí 2. týdne

Minulý týden se nezadařilo ani jednomu z těchto týmů. Oba prohráli svoje souboje a měli v tabulce jednu prohru a žádnou výhru. První hru začali lépe Giants, kteří si díky rychlému first-bloodu a killům, díky junglerovi, zajistili dostatečnou výhodu do hry. Už kolem 22. minuty získali inhibitor a s Fnatic to šlo z kopce. Giants nakonec vyhráli první hru. Fnatic se ale nevzdávali. Ve druhé hře zabojovali, a i když se jim nepodařilo moc vyhrávat teamfighty, dokázali odchytávat samotné hráče Giants a ty likvidovat. Poté už naštěstí jeden teamfight vyhráli. Díky tomu mohli zabít barona a propushovat se k bázi. Nakonec vyhráli ještě závěrečný teamfight u nexusu a srovnali stav na 1:1. Třetí hra byla velice rychlá oproti předchozím dvoum. Trvala 27 minut a Fnatic naprosto rozdrtili Giants. Nedali jim šanci cokoliv udělat, poučili se z minulé hry a do teamfightů už nevstupovali bezmyšlenkovitě. Na co sáhli, to se jim povedlo, získali 23 killů a pohodově vyhráli hru i celý zápas.

G2

 

Misfits

EU LCS Spring 2017 - Shrnutí 2. týdne

2:1

EU LCS Spring 2017 - Shrnutí 2. týdne

Nováček soutěže narazil na mistra, aneb Misfits proti G2. Ale první hru to tak vůbec nevypadalo. Misfits si díky rychlím dvoum killům a získáním věže na začátku hry získali pohodový náskok. G2 se je sice snažili dohnat a jednou je nachytali na baronovi a pořádně jim to znepříjemnili, ale to bylo tak vše. Misfits si bez větších problémů došli pro výhru. Druhou hru byli G2 úplně vyměnění. Picknuli si late game championy a hráli velice defenzivně. First blood přišel až v 18. minutě. Misfits sice získali první dva draky, ale G2 se jejich taktika vyplácela. Postupem času začali sbírat killy a vyhrávat teamfighty. Poté získali i barona a zanedlouho inhibitor. Čekalo se jen na finální teamfight, který G2 v klidu vyhráli a s ním i druhou hru. Bylo srovnáno. V poslední hře nebylo k vidění tolik killů - pouze 12. G2 znovu hráli defenzivně. A opět se to vyplatilo. První větší teamfight přišel až ve 26. minutě a G2 ho s přehledem vyhráli. Hned poté získali i barona a draka. A pushovali a pushovali. Misfits už je nedokázalo zastavit, G2 si šli tvrdě za vítězstvím, a také ho získali. Vyhráli třetí hru a i celý zápas.

Giants

 

Roccat

EU LCS Spring 2017 - Shrnutí 2. týdne

2:1

EU LCS Spring 2017 - Shrnutí 2. týdne

Ani jedne z těchto týmů neměl doposud výhru. A tento souboj to měl změnit. Začátek první byl poměrně poklidný, poté ale přišla 9. minuta a v ní velký teamfight u draka. Teamfight i draka nakonec získali Giants. A to je dostalo do hry. Postupem času získávali více killů a objektivů. Nakonec Giants dokázali vyhrát první hru. Ve druhé hře nebyl k vidění nějaký moc velký teamfight, spíše takové potyčky, které vyvrcholily maximálně dvěma třema killy. Hra se odvíjela dobře spíše pro Roccat, kteří dobře vsadili na defenzivní hru a čekání na ganky od junglera. Díky této taktice se dostali do late gamu se spostou goldů na účtu, a to jim dopomohlo k výhře ve druhé hře a srovnání stavu. Třetí hra byla nejdelší a nejzajímavější. First blood přišel už v první minutě hry. V této hře se hodně vyznamenal jungler Giants Memento, který se zaměřil spíše na ganky než na farmení v jungli. Díky tomu získali Giants hodně killů. Poté však přišel propad, když prohráli teamfight u barona a toho získali Roccat. Giants si však počkali na dalšího, kterého už sami zabili a propushovali se rychle až do báze a zničili nexus.

Tabulka a výsledky jednotlivých zápasů skupiny A

EU LCS Spring 2017 - Shrnutí 2. týdne

EU LCS Spring 2017 - Shrnutí 2. týdne

Skupina B

Origen

 

Unicorns of Love

EU LCS Spring 2017 - Shrnutí 2. týdne

0:2

EU LCS Spring 2017 - Shrnutí 2. týdne

Trápení Origen pokračuje. Jejich špatné výsledky se objevují zhruba od poloviny předešlého LCS. To Unicorns of Love to klape. Vyhrávají co se dá. Proti Origen to neměli nijak moc těžké, ač to až do 25. minuty vypadalo nadějně pro Origen. V této minutě ale přišel teamfight, který pohodově vyhráli Unicorni, následně získali barona a dokázali se propushovat a zničit inhibitor. Po této události už nedokázali Origen nic udělat, ani dát další kill. Druhá hra byla velice podobná té první. Origen si opět vytvořili náskok díky pár killům v early gamu. Ale poté opět přišel teamfight a Unicorni zabili všechny hráče Origen a sami o žádného nepřišli. Pokračovali baronem, inhibitorem, zabitím respawnutých hráčů Origen, až se dostali k nexusu a nebyl to pro ně žádný probém ho zničit a vyhrát tento souboj.

Vitality

 

Splyce

EU LCS Spring 2017 - Shrnutí 2. týdne

0:2

EU LCS Spring 2017 - Shrnutí 2. týdne

Z minulého týdne si ani jeden z těchto týmů neodnesl ze zápasů výhru. Převážně kvůli tomu, že narazili na silné soupeře. Podle tabulky z minulého LCS se dalo tipovat, že Splyce lehce vyhrají. A skutečně tomu tak bylo. První hra nepřinesla moc killů - pouze 9. Z toho 6 ukořistili Splyce a 3 získali Vitality. Byla to spíše hra o objektivy, a tich získávali Splyce víc. Dokázali zničit úplně všechny nepřátelské věžě, sami nepřišli o žádnou. K závěru ještě získali barona, udělali finální pushnutí a získali první hru. V druhé hře bylo k vidění o něco více killů. Hra trvala pouhých 27 minut a opět byla pod vedením Splyce. Ti získali několikrát draka a vyhrávali teamfighty, takže pro ně nebyl problém se dostat do nepřátelské báze a zničit inhibitor. Poté přišel ještě malinký teamfight, takový spíše formální, že to Vitality nevzdávají. Splyce si s nimi ale lehce poradili a vyhráli i druhou hru.

H2K

 

Unicorns of Love

EU LCS Spring 2017 - Shrnutí 2. týdne

1:2

EU LCS Spring 2017 - Shrnutí 2. týdne

Tady se dal očekávat opravdu pěkný a vyhrocený zápas. A hned první hra tomu odpovídala. Celá hra byla vypjatá a nebylo poznat, kdo je ve vedení. Unicorns of Love měli díky midaři Exilehovi náskok v killech, protože on to za Katarinu vázně uměl. V mid gamu přišly obvyklé teamfighty a většinou umíralo stejně hráčů z obou týmů. Ve 36. minutě došlo ale k většímu teamfightu, který právě pro Unicorni vyhrál už výše zmiňovaný Exileh. Ten získal triplekill a jeho tým nepřišel o žádného hráče. Následoval baron a pushnutí až k nexusu, který také zničili. Druhá hra byla kratší a už od začátku bylo vidět, že H2K se nevzdávají. Získali draka a rychlích pár killů a pokračovali ve své pasivní hře dál. Jeden větší teamfight přišel až k závěru hry, jinak se týmy moc nestřetly. Ten teamfight vyhráli H2K, kteří také vyhráli později celou hru. V poslední hře bylo k vidění 44 killů. Tady se začalo bojovat už od počátku. H2K díky gankům získalo mnoho killů, Unicorni je pak však v killech dohnali při teamfightech. Ve 20. minutě vyhráli H2K teamfight, po kterém ukořistili draka i barona, a tím se dostali do vedení. Pak ale udělli pár cenných chyb, které UoL využili ve svůj prospěch. Unicorni poté získali i barona a jejich vedení už jen vzrůstalo. Unicorns of Love se nakonec dostali až do báze a dokázali zničit nexus. H2K prohráli třetí hru převážně kvůli jejich chybám.

Vitality

 

Origen

EU LCS Spring 2017 - Shrnutí 2. týdne

2:0

EU LCS Spring 2017 - Shrnutí 2. týdne

Dva odpadlíci, týmy, kterým se moc nedaří. Ale kdo by čekal nudu, ten se spletl. Vitality ukázali, že dokážou opravdu dobře hrát a s Origen si lehce poradili. V první hře jim nedali moc šanci, převážně díky skvěle odvedené práci jejich junglera Djoka. Ten gankoval už od začátku a nedal Origen pocit bezpečí, ať byli kdekoliv. Vitality získávali objektivy a killy čím dál víc. Origen pro ně nebyli moc velkým problémem, s přehledem vyhráli první hru. Ve druhé hře už ale Origen potrápili Vitality. Sice né moc, ale přesto je potrápili. Vitality se hodně zaměřili na získávání věží a inhibitorů, což se jim vyplatilo. Origen vsadili na získání barona místo toho, aby zabránili Vitality v pushování. To byla ale chyba, a převážně kvůli ní prohráli. Protože nač jim je baron buff, když musí deffovat před velkými nepřátelskými miniony. Vitality vyhráli i druhou hru.

Tabulka a výsledky jednotlivých zápasů skupiny B

EU LCS Spring 2017 - Shrnutí 2. týdne

EU LCS Spring 2017 - Shrnutí 2. týdne

Zápasy 3. týdne EU LCS

EU LCS Spring 2017 - Shrnutí 2. týdne

Stream můžete sledovat na našem webu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama