EU LCS Summer 2017 - Finále
Esport League of Legends Článek EU LCS Summer 2017 - Finále

EU LCS Summer 2017 - Finále

Vítek Levý

Vítek Levý

5. 9. 2017 13:30

G2 se stali absolutními vítězi EU LCS 2017. Druzí skončili Misfits, třetí Fnatic.

Reklama

EU LCS Summer 2017

10. týden / čtvrtfinále / semifinále

Pravidla a soupisky týmů

EU LCS Summer 2017 - Finále

Ze zápasu o třetí místo vyšli lépe Fnatic, H2K tedy skončili čtvrtí. V neděli se v Paříži odehrálo finále, které bylo velmi rychlé. G2 vyhráli nad Misfits 3:0 a díky tomu se kvalifikovali na Worlds. K tomu také ještě získali finanční odměnu ve výši 80,000 €.

Finále

EU LCS Summer 2017 - Finále

G2 v minulé sezóně naprosto dominovali. V této sezóně ale na začátku pokulhávali a trvalo pár týdnů, než se rozehráli. Potom už to ale jelo, ve čtvrtfinále měli teda lehký problém se Splyce, ale v semifinále naprosto přejeli H2K. Misfits už byli rozehraní na začátku, ale ve skupině A měli dva těžké soupeře - Fnatic a právě G2. Ve skupinových soubojích vyhráli jednou G2 a jednou Misfits. A nyní se setkali ve finále. První hra byla hodně poziční. First Blood padnul až v 17. minutě. Týmy spíše hráli na objektivy a čekali na chybu od toho druhého. Pak se všechno začalo točit kolem barona, kdy ho každý chtěl získat, ale nakonec ho nikdo nezískal. G2 totiž využili nalákání Misfits k baronovi a v teamfightu je pozabíjeli. Pak už jim nedělalo problém zničit nexus. Druhou hru začali dobře Misfits, kdy díky Riftheraldovi pushnuli dvě věže. G2 se ale nedali a díky získání barona obrátili hru a vyhráli. Ve třetí hře se opět dobře rozjeli Misfits, ale po nevydařeném fightu se pro ně všechno sesypalo jak domeček z karet. G2 dokázali vyhrát i třetí hru a stali se vítězi EU LCS Summer 2017.

EU LCS Summer 2017 - Finále

3:0

EU LCS Summer 2017 - Finále


Zápas o třetí místo

EU LCS Summer 2017 - Finále

Fnatic sice dominovali ve skupině A, ale v semifinále narazili a bohužel se neprobojovali do finále. Podobné to měli H2K, kteří nestačili v semifinále na G2. V prvním zápasu v souboji o třetí místo začali lépe H2K, kteří díky rychlému pushování a získání barona nedali Fnatic šanci. Druhá hra byla podobná, ale opačně. Fnatic použili stejnou taktiku a i když H2k ukořistili Riftheralda, Fnatic ho lehce zabili a pokračovali v dobýjení nepřátelské báze. Což se jim nakonec povedlo a srovnali na 1:1. Třetí hra se začala dobře vyvíjet pro H2K, když začali získávat draky a věže. Poté ale přišel teamfight, ve kterém Fnatic získali ACE a následně ukořistili barona. H2K se sice snažili, ale už se nedokázali ubránit a Fnatic šli do vedení. Ve čtvrté hře se opět na začátku dařilo více H2K. Vyhráli teamfight, při kterém získali čtyři killy a o nikoho nepřišli. Od té doby začali pushovat, brát draky a poté i barony. Fnatic se podařilo je jen na chvíli zastavit, když je porazili v teamfightu u inhibitoru. H2K to ale nerozhodilo a ihned na to získali draka a barona. A po chvilce pushování se dostali k nexusu, který zničili a srovnali na 2:2. Poslední hru neskutečně rychle vyhráli Fnatic. Ničeho se nebáli, přes top se dostali k bázi, zabili barona, poté zničili inhibitor a následně i nexus. H2K se ani nestačili rozkoukat. H2K tedy skončili čtvrtí a Fnatic třetí. Po naprosté dominancí ve skupině to pro Fnatic bylo zklamání. Uvidíme, co nám týmy ukážou v příští sezóně.

EU LCS Summer 2017 - Finále

2:3

EU LCS Summer 2017 - Finále


EU LCS Summer 2017 - Finále

{control gallery}

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama