HP v Praze ukázalo novinky z herní řady Omen
Technologie Článek HP v Praze ukázalo novinky z herní řady Omen

HP v Praze ukázalo novinky z herní řady Omen

Filip Němeček

Filip Němeček

30. 6. 2017 17:03

Dvojice notebooků, desktop a také obří monitor. Kromě toho budou Omen periferie.

Reklama

Byli jsme se podívat v české pobočce HP v Praze, konkrétně na nové Omen stroje a také novinky z ultrabookové řady. Konkrétně bylo možné vidět nový Omen desktop, 35“ zakřivený monitor a potom dvojici Omen notebooků. Desktop s monitorem a také notebooky jsme vám už v minulosti představili, nemá tak cenu opakovat specifikace.

U obou Omen notebooků mě zaujalo hlavně to, jak se od modelů z roku 2016 změnily. Modely z minulého roku na vás klidně mohou působit, že se jedná o mírně upravené stroje do kanceláře. (Na fotky se můžete podívat třeba na CZC). Aktuální notebooky vypadají skutečně o hodně lépe. Třeba klávesnice má zvýrazněné WASD klávesy, na levé straně najdete několik extra pro makra (u 17“ modelu) a šipky mají okolo sebe více místa.

HP v Praze ukázalo novinky z herní řady Omen

Notebooky při krátkém osahání působily dostatečně bytelně. Velkou změnou je ještě chlazení, které je oproti předchozí generaci o poznání větší. HP plánuje modely založené na Ryzen, na ty si samozřejmě budeme muset počkat, než AMD tyto mobilní čipy uvede.

Dostupnost novinek

Produkt Dostupnost Cena
Omen desktop srpen od 44 990 Kč
Omen 15 červenec od 28 990 Kč
Omen 17 červenec od 31 990 Kč

Na novém Omen desktopu mě zaujala hlavně možnost vytáhnout či vyměnit pevné disky bez nutnosti kuchat celou skříň. Disk jednoduše vytáhnete z předního panelu. Dostatek USB na předním panelu (včetně Typ-C) rozhodně neurazí a potěší ještě úchop pro snadné přenášení.

{control gallery}

HP také pod řadou Omen začne prodávat vlastní periferie. Doposud nabízelo ty od SteelSeries s vlastní značkou. Klávesnice bude mechanická a koupíte ještě celkem standardní myš. Obě novinky lze vidět mezi fotkami. Omen headset zatím k vidění nebyl. Stejně tak ještě nemáme kompletní specifikace periferií.

Miss World jako tvář HP

Kromě Omen počítačů ukázalo HP aktuální prémiovou nabídku ultrabooků. Konkrétně potom stroje Envy 13, Envy x360 a Spectre x360 (x360 znamená kompletně otočitelný displej, takže z ultrabooku lze vykouzlit tablet).

Modely Envy a Spectre x360 bude promovat nová kampaň, ve které uvidíte Miss World Taťánu Gregor Brzobohatou. Na internetu tak uvidíte nová promo videa a tak podobně.

Součástí nové kampaně je také dobročinná akce. V průběhu července proběhne na Aukru vydražení nejvyššího modelu HP Envy. Celý výtěžek z aukce půjde na nadaci Krása pomoci. Vyvolávací cena ultrabooku je stanovena na 20 000 Kč.

HP v Praze ukázalo novinky z herní řady Omen

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama