Jak probíhaly první PlayStation 4 Nightcupy očima hráčů
Esport Článek Jak probíhaly první PlayStation 4 Nightcupy očima hráčů

Jak probíhaly první PlayStation 4 Nightcupy očima hráčů

Natálie Bednářová

Natálie Bednářová

9. 1. 2018 14:49

Přečtěte si, co si komunita myslí o našich PlayStation Nightcupech?

Reklama

První sérii PlayStation 4 turnajů máme za sebou a v minulém shrnutí jsme vám oznámili výsledky zápasů i ujištění, že se nejednalo o poslední turnaje ve spolupráci s partnerem PlayStation.

Nyní se poďme podívat, jak se zápasy líbily přímo hráčům v rozhovoru, kde oslovujeme výherce všech čtyř proběhlých turnajů ve hrách FIFA 18 a Gran Turismo Sport.

 

Gran Turismo Sport 

Rozhovor s výherci Gran Turismo Sport turnajů s Janem "blafak1" Štěpánkem a Jakubem "JackCZ" Navrátilem:

Jak se ti líbil způsob ježdění závodů?
Blafak1: Systém 1v1 rozhodně není nejzábavnější, ale je pravděpodobně nejvíce fér. Určitě by to chtělo hrát aspoň na dva vítězné zápasy (alespoň při nižší účasti), nebo zahrnout loser bracket.
JackCZ: Jel jsem turnaj poprvé v životě, takže jsem si ho opravdu moc užil. Skoro jsem při něm až málem dostal infarkt, jak mi bušilo srdce. Moc se mi líbilo,jak probíhalo postupné vyřazování a jeden na jednoho turnaje. To mi vyhovovalo. I když také by nebylo určitě špatné udělat turnaj pro více hráčů v jednom kole, ale chtělo by to opravdu přísné penalizace za bourání a tak. Jinak by z toho vzniklo destruction derby. Vytrvalostní závody třeba na půl hodiny nebo na hodinu (klidně i delší) by také nebyly vůbec špatné.
Chtěl bys více turnajů v GT Sport do budoucna s lepším systémem?
Blafak1: Jednoznačně! Moc jsem si to užil, až na druhý turnaj, kde jsem se se svým největším rivalem setkal v prvním kole a byl konec. Chce to rozhodně lepší rozlosování např. formou kvalifikace, nebo přidat do turnaje loser bracket po vzoru jiných kompetitvních her. Drobné zaváhání, nebo právě obtížný los totiž znamená nekompromisní konec. Jinak do pravidel bych zahrnul zákaz používání nejmekčích pneumatik, málo se potom projevují schopnosti hráčů, vzduchový pytel byl moc silný.
JackCZ: To bych určitě chtěl. Nejsem tedy ten člověk, který u toho prosedí věčnost, raději trávím čas venku,ale ostatní lidé by za to určitě byli vděční. Rozhodně by pro příště chtělo napsat, že si člověk může zvolit jakékoliv pneumatiky pro závod. V prvním turnaji jsem měl nejtvrdší a neměl jsem opravdu žádnou šanci vyhrát. Na super měkkých je auto rychlejší a rozhodně obratnější.
Jezdíš na volantu nebo na gamepadu?
Blafak1: Jezdím na gamepadu.
JackCZ: Jezdím na gamepadu. Na volant bohužel nemám peníze. Když už, tak bych chtěl nějaký, ke kterému jsou všechny pedály i ruční řazení a ten není zrovna levný.
Jaké nejdražší auto vlastníš?
Blafak1: Vzhledem k tomu, že už vlastním téměř všechna auta, tak vlastním i to nejdražší ve hře, což bylo Lamborghini Veneno jestli se nepletu.
JackCZ: Pokud je to ve hře, tak vlastním Lamborghini Veneno 2014. Ale to jen díky tomu, že jsem ho vyhrál.
Co bys doporučil začínajícím jezdcům, jaké nastavení auta a jaké tratě jezdit?
Blafak1: Určitě se nenchat vystrašit prvními nezdary. Poctivě plnit školu na zlaté medaile a stále zkoušet zlepšovat časy na všech tratích. Až budete znát všechny tratě, poté začněte vypínat asistenční prvky a zkoušejte experimentovat s vlastním nastavením auta, každý jezdec má svůj styl. Já GT trénuji od prvního dílu, což už bude 20 let a pořád mám co zlepšovat.
JackCZ: Určitě aby zvolili super měkké pneumatiky, moc si nehráli s nastavením auta, protože (aspoň tedy u mě) se to ještě víc pokazí, než je v základním nastavení, trošku si pohrávat s plynem, žádné pálení gum při výjezdech ze zatáček, soucítit s autem, vnímat každý detail při přetáčivosti a nedotáčivosti auta a hlavně jezdit s klidem a rozvahou. Co se týče tratí, volil bych určitě novou a nádhernou trať jménem Dragon Trail a Suzuka Circuit.

FIFA 18

Rozhovor s výherci FIFA 18 turnajů s Štěpánem "RIIJK" Sobecki a Markem "mExAAa" Vaculíkem.

Jak se ti turnaj líbil?
RIIJK: Byl to jen online turnaj, takže není moc co hodnotit, ale tady u nás jich moc není, takže sem rád za každý.
mExAAa: Turnaj se mi líbil, hlavně teda ten druhý. Jsem rád, že dal Grunex prostor nám, FIFAřům, myslím, že jsme se odvděčili slušnou účastí. Ocenil jsem taky, že se turnaj uskutečnil v režimu Ultimate team, jiný režim jsem v podstatě v nové FIFĚ nehrál, ani hrát nechci.
Vítáš, že na československé scéně budou další FIFA turnaje?
RIIJK: Vítám.
mExAAa: Jasně, že vítám. Věřím tomu, že počet hráčů se může ještě o hodně zvýšit. 
Jaké máš momentálně plány ve FIFĚ do budoucna?
RIIJK: Zlepšovat se a vyhrávat další turnaje.
mExAAa: Chtěl bych uhrát nějaký výsledek ve víkendovce, se kterým bych byl fakt spokojený, ale na druhou stranu už mám taky nějaké roky a s tím související povinnosti, takže se mi málokdy povede dohrát všech 40 zápasů. Vlastně se mi to nepovedlo ani jednou, takže se spokojím s tím, abych odehrál všech 40 zápasů ve víkendovce a moc se u toho nerozčílil. 
Jak drahý máš tým a kolik si do FIFY investoval peněz a času?
RIIJK: Tym mám asi za 10 miliónů coinů bez žadných investic. Času jsem do toho, ale dal tolik že to raději nechci vědet.
mExAAa: Můj tým má momentálně hodnotu asi milión coinů. Do FIFY jsem neinvestoval ani nehodlám investovat žádně peníze. Času a nervů jsem tomu obětoval mnohem víc, zatím mě to však stále baví a pořád mám chuť se zlepšovat.
Co bys doporučil načínajícím hráčům FIFA ULTIMATE TEAM?
RIIJK: Ať se tím hlavně baví, protože za ty nervy to opravdu nestojí.
mExAAa: Začínajícím hráčům FUTka bych doporučil především vyhledat si co nejvíc infa nebo si nechat poradit od zkušenejších hráčů, či kamarádů, aby je to hlavně při začátcích nestálo tolik nervů a zbytečně je to neodradilo. Přece jen to není nejjednodušší, ale o to lepší to potom je.

 

FIFA 18 Gran Turismo Sport
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama