Nikolai "Mazarini" Lazarev v roli komunitního organizátora turnajů aneb, co nás čeká?
Gaming PUBG Článek Nikolai "Mazarini" Lazarev v roli komunitního organizátora turnajů aneb, co nás čeká?

Nikolai "Mazarini" Lazarev v roli komunitního organizátora turnajů aneb, co nás čeká?

Natálie Bednářová

Natálie Bednářová

28. 12. 2017 20:26

Nikolai "Mazarini" Lazarev v roli komunitního organizátora turnajů aneb, co nás čeká?

Reklama

Nikolaie "Mazariniho" Lazareva vám asi nemusíme dlouze představovat. Bývalá COD hvězda, video editor herního pořadu Re-Play a hlavně největší herní twitch komunitní cz/sk influencer, který má za sebou několik nejen herních úspěchů, o kterých jsme se v minulosti několikrát zmiňovali. Momentálně si ke své vytíženosti také „obléká kabát“ komunitního organizátora turnajů ve hře PlayerUnknown's Battlegrounds.

To, že s Mazarinim pořádáme turnaj ve hře PlayerUnknown's Battlegrounds není žádná novinka, letos máme za sebou velmi úspěšný Predator PUBG Cup, jehož finále se částečně uskutečnilo v Re-play studiu. Nicméně s radostí vám přinášíme novinku, že tím nekončíme ve spolupráci s Mazarinim a přinášíme vám do příštího roku sadu PUBG víkendových pravidelných turnajů.

Na první turaj z řady pravidelných se můžete těšit už tuhle sobotu 30. 12. 2017, který vznikl díky vzájemné spolupráci a Maziho proaktivního přístupu a nese název "Maziho Grunex PUBG Night Cup speciál".

Více informací o tom, co Mazi chystá, se dozvíte v rozhovoru.

Ahoj Mazi, tvoje začátky se hrou PlayerUnknown's Battlegrounds sahají několik měsíců před letní letošní mezinárodní turnaj na Gamesomu, kde jste se spoluhráčem  spajKKem, odnesli jste si velký úspěch, hlavně u domácí PUBG komunity. Víme, že jsi dostal několik nabídek, hrát v profesionálním týmu PUBG, ale ty jsi odmítnul a raději ses soustředil na budování komunity u nás, což se ti z našeho pohledu velmi podařilo a patříš mezi neúspěšnější cz/sk streamery. Zajímá nás, co chystáš do příštího roku pro svou komunitu?
Po Gamescomu nám se Spajkkem přišly nějaké nabídky hrát PUBG pod organizacemi a mezi nimi byl i celek Dignitas. Nabídli nám měsíční plat, ale jít pod nějaký tým znamená kompletně se mu oddat a nešel bych tam jen jako hráč, ale i jako streamer. Nechtěl jsem “prodat” svůj stream nějaké organizaci a to bylo to rozhodnuti, proč jsem odmítl. Ihned jsem napsal Spajkkovi, že to není cesta pro mě, ale jestli to nepřijme, tak je to blbec. Napsal jsem mu, ať nehledí na mě a ať za tím jde, protože je to jeho šance se prosadit. Já jsem to nechtěl ani tolik hrotit, ale založit si nějaký do pohody tým, abychom se hlavně u ty hry bavili. Turnaje je nová etapa - nejsem ale žádný mecenáš. Rád bych, aby lidi věděli, chápali i respektovali, že to je rozhodnuti založené na vášni a na kalkulaci. Ano investuje se do toho spousta času a peněz a hráči z toho profituji, ale tím pádem z toho profituje i můj stream. Ať už se o mě dozvídá víc lidí nebo v podobě podpory samostatných hráčů, kteří vidí, že se snažím pro scénu udělat maximum a vrací lásku. Šilene mě baví pořádat turnaje a dělat věci, které posunou naší oblíbenou hru dopředu.
Přiznám se, ze necílím úplně na všechny hráče PUBG, ale primárně na moje hráče PUBG z mého streamu (a že jich není málo). Snad se nám časem s podporou Grunexu i přimo PUBG podaří lépe zasáhnout vetší počet PUBG hráčů a budeme moct vytvořit nějakou ligu a celoroční bodovaní. Pak už půjde o něco mnohem víc globálního.
Co kariéra profesionálního hraní? Jeden velký event máš za sebou, plus reprezentaci českého týmu v mezinárodní online Auzom Nation Cupu. I když nechceš oblékat dres žádného týmu, šušká se, že si chceš splnit „klučičí sen“ a dostat se na letošní IEM Katowice 2018.
Tak to úplně není. Splnil jsem si sen na Gamescomu. Soutěžní PUBG je maraton a ne sprint. Je to dost často vidět na morálce hráčů. Proto jsem si řekl, ze založím vlastní tým Kings of Sosnovka s odkazem na náš tým se Spajkkem na Gamescomu, který bude založen na komunikaci a na tom, že lidi už budou mít něco za sebou a nebudou mít problémy s nervy. Zatím jsme tři a hledáme čtvrtého. Nebudeme to úplně přehánět s tréninkem, ale budeme se snažit zúčastnit se všech lig a třeba se dostaneme i na nějakou lanku. Čeká nás ale dost práce.
Co se týká tvojí role komunitního organizátora turnajů, pověz nám, co tě na tom tolik baví? Přeci jen se může zdát, že je to „hodně dřiny pro málo povyku“. Když přičteš věčnou nespokojenost komunity a ne úplně přívětivé podmínky PUBG v rámci kompetitivního hraní, tak z téhle rovnice bývají trable a několik nespokojených fanoušků.
Baví mě hlavně to, že můžu něco vrátit komunitě a vidím potencial, že to pomůže i mému streamu. A baví mě být součástí něčeho, co má smysl. Bohužel to musím zatím komentovat sám. Komentování mi moc nejde a nejsem na to stavěný. Cítím se komfortněji spíše v zóně analýzy. Momentálně není možné mít dva hráče ve spectatu a jakmile to povolí přiberu k sobě nekoho, kdo je schopen být ten akční a rozjet hype. Ja se budu snažit zanalyzovat, co se děje ve hře. Věčná nespokojenost je věcná. Je to na jednotlivcích, jak se s tim vypořadají, jakmile jsou terčem. Mně v tom pomáhají pozitivni vibes od fanoušků. Všichni se pomalu učíme a jsem rád, že lidi ocení, že "někdo konečně něco dělá", než to, že to zatím není úplně ono.

Jsme rádi, že s tebou na projektu budování kompetitivního hraní PUBG můžeme spolupracovat. Prozraď nám, na co se mohou fanoušci hry PlayerUnknown's Battlegrounds těšit? Kdy, jak často, v jakých formátech a z jakého pohledu budou turnaje pořádány?
Nebudeme to už tajit. Kontaktoval jsem vás – Grunex, že potřebuji ceny do turnajů. Můj cil/sen je takový, že každou sobotu budeme mít plnohodnotný turnaj o ceny. Aby hráči věděli, že v sobotu mají kde hrát a o co hrát. Nemusí ani být velký, ale hráči musí vědět proč trénovat a kdy se můžou ukázat. Zatím běžíme v takovém rozjezdovém módu, kdy první sobotní turnaje dělám jen pro moje subscibery na streamu, ale už 13.1 začínáme s velkým turnajem, kam se bude moct registrovat kdokoliv. Kdo dřív přijde, ten dřív hraje
Děkujeme za tvůj entusiasmus a tvrdou práci. Máš něco, co by si rád komunitě vzkázal na závěr našeho krátkého rozhovoru?
Je mi ctí, že jsem tam, kde jsem. Ať už kvůli svým zarytým fanouškům, nebo PUBG komunitě, která mi fandí. Určitě spoustu věci nedělám úplně ideálně, ale snažím se, aby se něco dělo. Berte to jako malý krůček, první malý krůček. Vykročte s námi a případně zkuste přiložit ruku k dílu. Táhneme za stejný provaz.
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama