Playerunknown's Battlegrounds opustí early-access včas
Gaming PUBG Článek Playerunknown's Battlegrounds opustí early-access včas

Playerunknown's Battlegrounds opustí early-access včas

Jakub Osička

Jakub Osička

15. 8. 2017 08:04

Brendan Greene garantuje, že hra bude dokončena podle původního plánu.

Reklama

Playerunknown's Battlegrounds opustí early-access včas

Vůči hrám v předběžném přístupu se postupně vyvinula u některých hráčů určitá míra skepse, která rozhodně není neoprávněná. Spousta her zůstává v early-accessu po neadekvátně dlouhou dobu a postupně v něm umírají. Potěší pak ale každá zpráva, která naznačuje, že se některý z ambiciózních titulů vyvíjí dle plánu. A to je právě případ Playerunknown's Battlegrounds.

Do října...

Nemá cenu znovu zdůrazňovat, jak velké oblibě se boj o přežití, ze kterého výjde živý jen jeden, těší. Čísla mluví za vše a čtyři miliony prodaných kopií ukazují, že u tohoto titulu to ani s tou skepsí vůči předběžnému přístupu není tak zlé. I tak ale určitě fanoušky potěší, že Brendan "Playerunknown" Greene v rozhovoru řekl, že garantuje dokončení hry podle původního plánu - tedy během 6 - 7 měsíců od vstupu na Steam. Ten se uskutečnil v březnu tohoto roku, takže můžeme směle vzhlížet k říjnu.

Playerunknown's Battlegrounds opustí early-access včas

Pro server Rock Paper Shotgun se rozmluvil například i o tom, jak se dostal od fotografování ke tvorbě modů do her, jak probíhala jeho účast na H1Z1 nebo právě o obtížích vývoje her, které jsou v early-accessu, v případech, kdy studia tvoří i vlastní engine. V souvislosti s tímto tématem se dostalo samozřejmě i na situaci u Bluehole Studios a Greene příjemně překvapil.

Lidé nám říkají, že opustit předběžný přístup během půlroku od spuštění nestihneme. Bereme to jako výzvu. Garantuji vám, že hra bude dokončena během šesti nebo sedmi měsíců. Je to otázka cti a týmového ducha.

Sám doufám, že nejde jen o plané sliby a opravdu se dočkáme kompletní odladěné hry už na podzim. Playerunknown's Battlegrounds je trhákem poslední doby a obzvlášť při hraní s přáteli nabídne obrovskou porci zábavy (a nenávisti). Pokud vás hra doposud míjela, mrkněte na dojmy z hraní, které jsem pro vás shrnul ZDE.

EDIT: Nakonec to nebude tak horké - Greene se díky zveřejnění tohoto rozhovoru na spoustě serverů nechal slyšet, že si v době poskytnutí rozhovoru neuvědomoval tlak deadlinu a že by nerad hru tlačil na úkor stoprocentního dokončení. Přesto vidí reálné opuštění předběžného přístupu někdy před koncem posledního kvartálu letošního roku.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama