PUBG - 10 milionů prodaných kopií a lámání rekordů
Gaming PUBG Článek PUBG - 10 milionů prodaných kopií a lámání rekordů

PUBG - 10 milionů prodaných kopií a lámání rekordů

Jakub Osička

Jakub Osička

7. 9. 2017 13:24

Jsme svědky jednoho z největších herních boomů v historii. Playerunknown's Battlegrounds míří ke hvězdám.

Reklama

Je to vlastně trochu neuvěřitelný příběh. Do světa Playerunknown's Battlegrounds jsem pronikl někdy koncem března, kdy se mi podařilo od vývojářů Bluehole vyloudit několik closed beta klíčů na vyzkoušení nové "konkurence pro H1Z1". Aspoň tak tehdy PUBG většina lidí vnímala a asi nikoho nenapadlo, jak obrovského úspěchu Brendan "Playerunknown" Greene se svou novinkou dosáhne.

Prodeje prorazily hranici deseti milionů!

Nedávno totiž na svém oficiálním twitterovém účtu potvrdil, že studio Bluehole eviduje více než 10 milionů prodaných kopií. Nutno podotknout, že hru samozřejmě je možné koupit i u jiných distributorů, ale na Steamu se zatím ještě ani jednou nedostala mezi slevové nabídky.

 

10 MILLION SOLD! Never did I think we would reach such a number! Thank you all for your continuing support of the @PUBATTLEGROUNDS team <3

— PLAYERUNKNOWN (@PLAYERUNKNOWN) 5. září 2017

Dění kolem hry zkrátka neutichá a naopak se turbulentně rozšiřuje dál a dál. Nedávno konaný GamesCom Invitational, který byl první oficiální vlaštovkou PUBG esportu, sledovalo podle vyjádření Bluehole na celkem devíti streamech na Twitchi 536 000 diváků.  Na PandaTV v jeden moment turnaj podle VG247 sledovalo dokonce 5,6 milionů diváků! A protože jde hlavně o samotné hraní, musím zmínit ještě aktuální rekord aktivních hráčů v jednu chvíli - dělá to neskutečných 970 000 uživatelů! To jsou neuvěřitelně pozitivní výsledky.

Celosvětový hit

Už tady narážíme na obrovskou oblibu hry v asijském regionu. Na stránkách SteamSpy se můžete detailně podívat na geografická data báze vlastníků hry. Na prvních dvou příčkách se předhánějí Spojené státy americké a Čína a v závěsu naši němečtí sousedé s Jižní Koreou.

PUBG - 10 milionů prodaných kopií a lámání rekordů

PUBG se zkrátka stalo fenoméněm roku 2017. Můžeme jen doufat, že v podobném tempu bude pokračovat vývoj dál a že studio Bluehole nešlápne vedle. Od velké popularity je to bohužel jen kousek k velké nenávisti.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama