PUBG: Tipy a triky #1
Gaming PUBG Článek PUBG: Tipy a triky #1

PUBG: Tipy a triky #1

Vojtěch Sahula

Vojtěch Sahula

21. 1. 2018 18:02

Tipy a triky pro úplné začátečníky, ale také pro zkušenější hráče

Reklama

Nyní, když Playerunkown´s Battlegrounds oficiálně opustilo předběžný přístup, je podle mého názoru ideální čas vás seznámit s nějakýma těma fíglama, které vám pomůžou s dosažením všemi tak chtěného Chicken Dinneru. Se správnou implementací všech nebo alespoň některých těchto triků budete rovnocenným soupeřem nejednomu hráči. Když k tomu přidáte ještě pár hodin tréninku, tak by pro vás pravidelné umístění v první desítce neměl být velký problém.

PUBG: Tipy a triky #1

Tipy a triky

S neustálou hrozbou zastřelení ze všech možných stran, není PUBG ideální hru pro lidi kteří trpí srdečními problémy. Nicméně existuje několik způsobů, jak dokážete zabránit nebo aspoň snížit riziko vašeho úmrtí. Někteří snižují jejich riziko tím, že jsou prostě zalezlí na nějakém místě uvnitř kruhu, což opravdu není nějak velice záživný způsob hrání této hry.

Začneme tedy od úplných základů a postupně se dostaneme až k pokročilejším věcem. Pro váš větší komfort jsem charakterizoval všechny tipy a triky pod jejich specifické nadpisy. Pokud tedy chce pracovat pouze na jednom aspektu vaší hry, tak se nemusíte proplétat celým tímto textem.

Jak si správně vybrat místo k seskoku

Začněme tedy s prvním a velmi důležitým prvkem hry, což je bezpochyby výběr vaší lokace. Doletět na vámi vybrané místo není v PUBG vůbec nic jednoduchého, protože zde hraje roli mnoho elementů. Což zahrnuje vaši rychlost, směr, kterým se letadlo vydá a s tím spojený dosah, kam až od letadla jste schopni doplachtit. Takže pokud chcete ovládat tyto dovednosti, čtěte níže:

  • Až budete v letadle a budete vědět dráhu letu, tak se musíte rozhodnout kam zamířit. Avšak mějte na paměti, že seskakování do vysoce rizikových oblastí (červený kruh) může mít pro vás, jako pro nováčka fatální následky. Čímž bych vám doporučoval skákat do oblastí jako je Gatka nebo Mylta popřípadě Rozhok, což jsou oblasti, kde je riziko střetnutí s protihráčem poměrně malé, ale naleznete zde všechny základní věci, které budete potřebovat.

PUBG: Tipy a triky #1

  • Pokud vyskakujete přímo nad vaší vybranou lokací, doporučuji držet klávesu "W" což zapříčiní, že budete padat velkou rychlostí a před otevřením padáku dostanete tzv. boost, což zapříčiní, že budete na zemi, jako jedni z prvních.
  • Pokud se rozhodnete pro oblast, která je více vzdálená od vaší dráhy letu, musíte si být jistí, že jste k ní schopni za pomocí padáku doletět. Jinak zamiřte na Interaktivní mapu, kde si můžete zkontrolovat, kam až jste schopni od letadla doplachtit. 

Tipy po přistání

Teď když jste úspěšně přistáli, možná přemýšlíte co dělat dál. Je to část, kdy hráči dělají nejvíce chyb a celkově zemře nejvíce hráčů. Proto abyste měli úspěšnou hru, musíte dodržovat několik základních pokynů, které rapidně zvýší vaši šanci na přežití v prvních pěti minutách hry.

  • Snažte se vyhnout kontaktu s protivníkem v prvních vteřinách hry. Pokud tedy někoho uvidíte v těsné blízkosti vás, doporučuji vám, abyste se spíše otočili a běželi pryč, než na něj naběhnout s nadějí, že ho zabijete. Důvodem je, že bude mít o proti vám náskok, takže i jeho šance nalezení lepší zbraně je podstatně vyšší než ta vaše.
  • Létáni do oblastí s nízkým rizikem, má svoje výhody jako například, že šance střetnutí se s protihráčem je poměrně malá. Na druhou stranu jsou zde i poměrně velké nevýhody, které jsou spojené s velmi omezeným lootem. Takže pokud se přesto rozhodnete přistát v této oblasti, berte všechno, co vám dům dá, ať už to je pistolka nebo pouze zbraň nablízko.

PUBG: Tipy a triky #1

  • Pokud hledáte protihráče, dobře se dívejte po důkazech, které vám hodně napoví. Jsou to z pravidla otevřené dveře a sebraná munice. Takže pokud se dostanete na místo, kde jsou otevřené dveře nebo zde leží zbraň bez nábojů, tak se mějte na pozoru, protože protivník může být stále ve vaší blízkosti.
  • Jak jsem zmiňoval v předchozím bodě, otevřené dveře snadno prozradí i vaši pozici, takže pokud vstoupíte do budovy, tak za sebou nezapomeňte zavřít dveře, však i doma vás to určitě učili, tak se to naučte i tady. Pokud je totiž necháte otevřené, odhalujete svoji pozici nepříteli.
  • Nikdy a opakuji nikdy, nepřehlížejte brokovnice! Pokud jde o střelné zbraně na blízko, tak je velmi obtížné najít pro brokovnici rovnocenného soupeře. První fáze hry je pouze o rabování domů a hledání lootu, takže vlastnit brokovnici, je obrovská výhoda pro vás. 
  • Mějte na paměti, že pokud je vaše vesta nebo helma nějak zničená, vždy ji vyměňte za tu, která vám nabízí lepší ochranu, i kdybyste za sebou měli nechat vestu nebo helmu vyšší úrovně. Neplatí to pro level 3 helmu, která jako jediná i když je poničená nabízí ochranu proti střelám z odstřelovací pušky. 

Kdy a jak střílet

A dostáváme se asi je nejdůležitější části tohoto článku. Ano dostáváme se k radám, kdy a za jakých okolností střílet. PUBG je hra o přežití a poslední přeživší si sice neodnese šek na 1 milión dolarů, ale stejně cenný Chicken Dinner. Což ale stejně nelze, bez zabití alespoň jednoho protihráče na konci hry. Právě na konci hry záleží na vašem umu střílet asi nejvíce. Pokud patříte mezi lidi, kteří se bohužel do toho dostávají o něco pomaleji, tak se nic neděje. Níže najdete, jak zvýšit vaši procentuální šanci na zabití nepřítele.

  • Hrajte chytře. Tímto je myšleno, že se máte vyhnout nabíhání do přestřelek. Hlídejte si svoji pozici a přemýšlejte o nejlepším možném scénáři, jak to můžete zahrát, což může někdy znamenat, že se úplně souboji vyhnete. I když je zabíjení velmi důležitá část hry, přežití je věc, na kterou byste se měli opravdu zaměřit. Stručně řečeno, choďte do soubojů pouze tehdy, pokud víte, že určitě vyjdete jako vítěz.
  • Rada vztahující se k bodu výšše, velmi důležitá je trpělivost, počkejte si na okamžik, až budete mít naprostou jistotu, že zasáhnete cíl. Nezáleží, jestli máte zrovna odstřelovací pušku nebo brokovnici.

PUBG: Tipy a triky #1

  • Pokud používáte automatické zbraně, vždy se mějte na pozoru před případným zpětným rázem, který může vyústit v to, že místo nepřítele budete ten mrtvý právě vy.
  • Pouze experimentování vás posune na vyšší úroveň. Proto si najděte zbraň, která vám nejvíce vyhovuje a snažte se hrát co nejvíce s ní. Jsem si vědom, že pravděpodobnost najití vaší oblíbené zbraně není nijak veliká, ale když už jí najdete, určitě si ji vezměte, i kdyby to mělo znamenat, že ztratíte tabulkově lepší zbraň.
  • Věnujte pozornost tzv. zeoring distance. Není moc lidí, jež tuto vychytávku využívá, přestože je v bojích na větší vzdálenost prakticky nezbytná. Takže ji doporučuji využívat, jelikož se vám na velkou vzdálenost bude střílet podstatně lépe. 
  • Nezapomínejte na vybavení pro zbraně. Vybavení je stejně důležité jako samotná zbraň. Může vám velmi usnadnit život, když přijde na přesnější střelbu.

Tipy pro pokročilejší hráče

Po všech těchto základních informací pro začínající hráče, jsem si přichystal něco i pro vás, pro ty co máte na PUBG nějakou tu hodinu nahranou a nejste úplní nováčci do hry. Mějte na paměti, že tyto tipy nemusí úplně vždy fungovat, záleží hodně na situaci, ve které se zrovna nacházíte.

  • Pokud jste pod palbou, vyvarujte se běhání rovně. Lepší je aplikovat tzv. zigzag pattern, což znamená, že budete běhat ze strany na stranu a budete dělat náhodně pohyby. Dále pokud lootujete mrtvé tělo nebo se bandážujete, vždy dělejte malé pohyby, což z vás udělá těžší cíl na zasáhnutí.
  • Boty, myslíte si, že vám poskytují dobrou ochranu nohou? Na staré mapě zvané Erangel, je lepší chodit bez bot, protože nejste při chůzi a celkově při plížení tolik slyšet. Na druhou stranu na nové mapě Myanmar je naopak chůze bez bot hlasitější.
  • Dávejte si pozor na červenou zónu, někdy se prostě nevyplatí zkoušet svoje štěstí.
  • Pokud utíkáte z boje, nemějte v ruce zbraň. Pravda je, že jste možná v tu chvíli bezbranní, ale budete mít vyšší šanci na útěk, protože běhání beze zbraně zapříčiňuje rychlejší běh.

PUBG: Tipy a triky #1

  • Najít dobré krytí, je vždy velmi důležitá věc. Takže pokud běžíte přes otevřené prostranství, vždy se dívejte, kde by se dalo schovat v případě, že by po vás začal někdo střílet.
  • Pokud na vás někdo začne střílet a vy se nemáte kde schovat, tak je někdy prostě lepší zkusit střelbu opětovat, to by protihráč nemusel čekat.
  • Jestliže jste typ člověka, co se více soustředí na zabíjení než přežívání, doporučuji zůstávat na kraji modré zóny, protože jsou zde vždy nějací opozdilci, kteří se snaží dostat do kruhu.
  • Trpělivost je asi nejzásadnější a nejdůležitější vlastnost, kterou v této hře musíte mít. Pokud hrajete s rozumem a trpělivostí, tak se můžete dostat ve hře poměrně daleko i když třeba nejste nejlepší střelec. Neberte to však jako radu pro campení, protože jak všichni víme tak právě campeři můžou být někdy opravdu otravní.

Teď už zbývá pouze vyrazit do hrozivého světa PUBG a vyhrát pro sebe ten Chicken Dinner! V budoucnu se určitě můžete těšit na další podobné tipy a triky ohledně PUBG. Pokud máte nějaké nápady, které jsem zde nezmínil, tak se s nimi určitě pochlubte v komentářích a je možné, že se objeví v příštím článku. Určitě sledujte naší Facebookovou stránku, kde přidáváme novinky a vtipné obrázky ze světa PUBG. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama