Recenze: Xtrfy M2 – definice jednoduché myši
Technologie Článek Recenze: Xtrfy M2 – definice jednoduché myši

Recenze: Xtrfy M2 – definice jednoduché myši

Filip Němeček

Filip Němeček

25. 9. 2017 14:45

Myš pro eSport se soustředí na základy a zbytek ignoruje.

Reklama

Recenze: Xtrfy M2 – definice jednoduché myši

Xtrfy M2 a vlastně všechny Xtrfy produkty se od většiny konkurence dramaticky liší. Cílí primárně na eSport hráče a místo řady vychytávek se tak soustředí, aby nabídly perfektní základ pro hraní. M2 tak nezaujme bohatým výčtem funkcí či RGB podsvícením. Dokonce i název je prostý M2 (myš 2, bude třeba headset H1 a koupíte také klávesnici K2).

Výrobce spolupracuje s týmem Ninjas in Pyjamas, který se podílí na vývoji. Asi na tom něco bude, M2 mi do ruky padla mnohem lépe než jsem při prvním pohledu na prostý symetrický tvar čekal. Jistotu úchopu dodávají také pogumované strany. Ačkoliv je myš symetrická, tak pro leváky moc nebude, postranní tlačítka má totiž pouze na levé straně.

Recenze: Xtrfy M2 – definice jednoduché myši

Povrch je matný, takže se myš drží dobře i při delším používání a její povrch nechytá šmouhy od prstů jako magnet. Obě hlavní tlačítka obsluhují spínače Omron, takže zkrátka ověřená klasika. Podobně dobře se mačkají i ta postranní. Kolečko je oproti běžným myším více zapuštěné, takže jsem si musel chvíli zvykat, jinak se ale používalo příjemně.

Pro změnu DPI připravil výrobce rovnou dvě tlačítka, takže se můžete snadno vrátit o úroveň zpět, aniž byste museli celé „kolo“ projet znova. Díky rozdílným barvám podsvícení těchto dvou tlačítek navíc okamžitě poznáte, na jaké úrovni máte DPI nastavené.

Recenze: Xtrfy M2 – definice jednoduché myši

Myš je ještě doplněna žlutým „Xtrfy“ podsvícením a opleteným kabelem, který je vyvedený v černo-žluté barvě. V běžné recenzi myši bych se nyní dostal k software. Zde mi ale výrobce ušetřil práci. Jednoduchá herní myš totiž znamená, že se nemusíte o žádný software starat. DPI přepínání jsme si už popsali a přepínač polling rate najdete na spodní straně myši. To je všechno. Prostě vždy zapojíte do počítače a fungujete. Někoho může zamrzet nemožnost vypnout podsvícení (je celkem výrazné), ale jinak software postrádat nebudete.

{control gallery}

 Xtrfy M2 nabízí přesně to, co slibuje. Tedy vyladěnou a jednoduchou myš pro hráče, kteří více nevyžadují. Xtrfy periferie u nás prodává exkluzivně CZC.cz a konkrétně M2 nyní přijde na 1700 Kč. To je poměrně dost a myš sedí ve stejné cenové hladině jako myši od Zowie, u kterých si můžete vybrat z více rozměrů a jde o zavedenější značku.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama