Rozhovor: Honza Pořízka – šéf marketingu NVIDIA ČR
Gaming Článek Rozhovor: Honza Pořízka – šéf marketingu NVIDIA ČR

Rozhovor: Honza Pořízka – šéf marketingu NVIDIA ČR

Filip Němeček

Filip Němeček

29. 8. 2017 17:39

Zeptali jsme se nového šéfa marketingu na několik herních otázek.

Reklama

Rozhovor: Honza Pořízka – šéf marketingu NVIDIA ČR

Honza Pořízka má nově na starost Nvidia marketing pro Českou republiku, Slovensko a Maďarsko. Ve světě her ovšem není žádným nováčkem. Zeptali jsme se proto na několik tematických otázek.

Můžeš stručně přiblížit svoji pracovní pozici? Co je náplní?
No, je to marketingová pozice, takže musíme být pořádně vidět. Když si chceš zahrát nějakou novější hru s pořádným rozlišením, na nejvyšších detailech a s dostatečným FPS, tak potřebuješ GeForce GTX grafickou kartu – to asi pro většinu hráčů není novinka, ale nelze usnout na vavřínech. Ale není to jenom o grafických kartách – jsou tady další věci, kterým budu věnovat pozornost, např. GeForce Experience nebo SHIELD a další.
Na co se těšíš nejvíce v nové pozici?
Toho je hodně… každá změna je nová výzva a kdo mě zná, tak ví, že pro “Challenge accepted” nejdu daleko :-D. Ale vždycky si užívám, když můžu vidět reakce lidí/hráčů, kteří poprvé můžou vyzkoušet nové věci nebo technologie.
Jaké hry jsou tvé nejoblíbenější?
Dlouhodobě nejlepší skill: FIFA (všechny od ´93)
Nejvíc stráveného času za posledních 6 měsíců: Overwatch
Nejoblíbenější singlovka – Assassin’s Creed Black Flag
Nejdéle hraná hra v kuse – Gran Turismo 5 (24hodinový závod)
Retro perly: Agent Mlíčňák, Sensible Soccer, Cannon Fodder, Civilizace, Transport Tycoon
Co hraješ nyní?
Overwatch – neuvěřitelně mě to baví a je to super relax, kdybych na to měl víc času, tak by se určitě dostavil i nějaký pořádný skill :-). A z her, co mají letos vyjít, se těším na FIFU 18 (každoroční úchylka), Destiny 2 a AC!
Jaké jsou tvé začátky s herním businessem?
Už je to skoro 20 let, co jsme s pár kamarádama založili FIFA.cz komunitní portál, který se nám náramně povedl. Díky tomu jsem se o něco později stal FIFA adminem v Progamers (tehdejší jediný seriózní subjekt, který se staral o progaming v jeho naprostém počátku u nás), kde jsem následně začal i pracovat v marketingu, kde jsem stál i za takovými unikátními akcemi jako např. “Snídaně s MISS” (pamětníci si jistě vzpomenou). Odsud jsem zamířil do EA CZECH, což byl samozřejmě pro milovníka EA her naprostý sen, ale bohužel po pár letech došlo k zeštíhlování české pobočky, která nakonec i zanikla. Do herního businessu jsem se pak po pauze vrátil v pravděpodobně nejúspěšnější české firmě, která se orientuje na mobilní hry – v MADFINGER Games (majitelé SHIELDů – a nejen oni - by měli zpozornět, protože právě usilovně pracují na dokončení herní pecky Shadowgun Legends, která ukáže, jak úžasně může vypadat “mobilní” hra na výkonném herním zařízení.) No a najednou máme rok 2017 a je tady NVIDIA. :-)
Můžeš prozradit, na co se fanoušci mohou od českého zastoupení Nvidia v blízké době těšit?
Čeká nás jeden větší projekt, který není úplně nový, ale poprvé by se v něm na mezinárodní scéně mohli objevit take zástupci české scény. Ještě ladíme nějaké detaily, ale už brzy to všechno oznámíme. Pořád platí, že chceme být aktivní také na herní turnajové scéně. Navíc na Facebooku budou probíhat i nějaké soutěže, kde budete moc vyhrát zajímavé ceny. Snad se nám podaří zajistit i nějaký merch, který si, na rozdíl od grafických karet, nemůžete jen tak někde koupit. Kromě toho už tradičně domlouváme s největšími českými obchody bundlování her ke konkrétním grafickým kartám – třeba právě teď každý, kdo si koupí GeForce GTX 1080/1080Ti, dostane navíc kód ke stažení Destiny 2 (včetně Early Accessu do bety – končí 31.8.)!
Pokud zrovna nejsi v práci či u počítače? Co nejčastěji děláš?
Tak to asi něco smažím na telefonu :-) Samozřejmě trávíme čas s rodinou a když vyjde čas, tak si udělám nějaký pořádný výšlap na kole, anebo snažím uhrát aspoň (double) bogie na golfovém hřišti.
Kromě grafik, co dalšího od Nvidia by měli hráči určitě znát?
Vybraná vyjmenovaná slova jsou:
GeForce GTX, GeForce Experience, ShadowPlay, Ansel, G-Sync, SHIELD, GeForce Now, GeForce Garage, BattleBox – pro prvních 10, kteří mi na můj Facebook napíšou do zpráv správný popisek všech těch slov, zkusím najít nějaké NVIDIA maličkosti, které pošlu.
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama