Sběratel starých her našel v NES kartridžích ukryté drogy
Zajímavosti Článek Sběratel starých her našel v NES kartridžích ukryté drogy

Sběratel starých her našel v NES kartridžích ukryté drogy

Zuzana Cinková

Zuzana Cinková

16. 4. 2018 11:23

A svůj nečekaný objev nechtěně zdokumentoval, když ukazoval nově zakoupené kousky. Video uvnitř článku!

Reklama

Julian Turner je vášnivý sběratel retro her, který vyrazil na bleší trh, kde nakoupil pár kartridží pro konzoli NES. Když dorazil domů, tak udělal to co vždy, natočil video o novinkách, které si zakoupil.

Ale pak si všiml něčeho podřelého. Kartridže od her Rellergames a Golf byly PAL verze určené pro evropský a australský trh, což je velmi neobvyklé i na blešák v Georgii. A k tomu byly o něco těžší, než ostatní kartridže, které vlastní. Vzal váhu a zjistil, že hry jsou 50% těžší, než by měly být a tak je otevřel. Uvnitř každé kartridže našel dva lesklé balíčky a po přezkoumání se rozhodl zavolat policii. Podle všeho by mělo jít o drogy, konkrétně o heroin, což ještě finálně nebylo potvrzeno. Policie vyšetřuje i trh, kde byly hry zakoupeny, ale mohly kolovat po světě již delší dobu, takže dopátrat pachatele nebude zrovna snadné.

Julien má všeobecně štěstí na objevy v kartridžích her, protože se mu už jednou povedlo najít $5000 (asi 100 000 Kč) schovaných v kartridži. Bankovky jsou z roku 1985, takže kdo ví, jak dlouho byly v obalu ukryty.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama