Valve vytvořilo Trust Factor, který sleduje chování hráčů CS:GO
Gaming CS:GO Článek Valve vytvořilo Trust Factor, který sleduje chování hráčů CS:GO

Valve vytvořilo Trust Factor, který sleduje chování hráčů CS:GO

Lukáš Tuma

Lukáš Tuma

16. 11. 2017 15:00

Valve nově sleduje aktivitu uživatelů nejen v CS:GO, ale na celém Steam účtu.

Reklama

Valve vytvořilo Trust Factor, který sleduje chování hráčů CS:GO

V dubnu loňského roku Valve do své hry Counter Strike: Global Offensive přišlo s novinkou, která měla výrazně snížit riziko, že ve hře potkáte cheatery nebo určitým způsobem zvýhodněné hráče. Jak to později a i nyní vyplynulo ze slov vývojářů, Prime Account Matchmaking v jisté míře hráčům opravdu pomohl.

Nyní Valve přišlo s další inovací a to tzv. Trust Factorem. Ten sleduje vaše chování napříč celým Steam účtem, nehledí tedy pouze na chování v CS:GO, ale i v jiných (samozřejmě pouze v multiplayerových) hrách nebo v komunitě. Na základě vašich prohřešků nebo naopak i skutků pak upravuje tohle číslo, které hodnotu vašeho faktoru určuje.

Zcela zjednodušeně systém můžeme chápat tak, že pokud jste podváděli v nějaké hře skrze Steam, váš faktor je nižší a dá se u vás předpokládat, že budete podvádět i v CS:GO. Podle toho vám to pak bude vybírat hráče s podobnou hodnotou faktoru.

Valve úmyslně k Trust Factoru nepodalo úplně kompletní informace z prostého důvodu. Pokud hráči neví, jakým způsobem svůj faktor mohou navýšit, nemohou jej cíleně upravovat a jeho hodnota se tedy dá brát za důvěryhodnou a skutečnou.

Zkrátka a dobře, pokud chcete mít hodnotu faktoru vysokou, musíte být pozitivním členem komunity. Více informací o Trust Factoru si můžete přečíst na oficiálních stránkách. Zde Valve také odpovídá na otázky, které si po přečtení tohoto článku dost možná položíte. My vypíchneme jednu jedinou:

Otázka: Mám podezření, že hodnota mého Trust Factoru je nízká, protože kvalita mých zápasů je špatná. Co s tím mohu udělat?  Odpověď: Zašlete nám e-mail na adresu CSGOTeamFeedback@valvesoftware.com s předmětem "Trust Factor Feedback" a uveďte popis vašich zkušeností a Steam ID. Tyto zprávy nám pomohou zlepšit systém.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama