Vyšla stylová strategie Tooth and Tail
Gaming Článek Vyšla stylová strategie Tooth and Tail

Vyšla stylová strategie Tooth and Tail

Filip Němeček

Filip Němeček

13. 9. 2017 15:03

Autoři indie hry Monaco přichází s pixel-artovou strategií.

Reklama

Vyšla stylová strategie Tooth and Tail

Svět strategií právě rozšířila originální novinka Tooth and Tail od autorů, kteří mají na kontě kooperativní indie hru Monaco, ve které se věnujete loupežím. Příběh hry je jednoduchý, mezi čtyřmi zvířecími frakcemi zuří občanská válka o to, kdo bude potravou v dobách nedostatku.

Studio dost znatelně překopalo, jak se Tooth and Tail hraje. Tradiční označování jednotek myší zde totiž nenajdete. Ovládáte totiž generála své armády, který se musí o všechno postarat sám. Potřebujete něco postavit? Musíte dojít na místo s generálem a zahájit stavbu. Podobně funguje ovládání jednotek, můžete si vybrat, jestli chcete použít celou armádu nebo pouze jeden druh a pomocí tlačítka si vojáky zavoláte ke svému generálovi.

Ovládání je tak značně zjednodušené, abyste se mohli soustředit na taktiku při stavbě farem pro zásoby jídla a budování armády. Hra se také velmi dobře dá hrát na gamepadu, což ocení hlavně hráči na PlayStation 4, kde kromě PC hra rovněž vyšla.

Nechybí ani klasický multiplayer, díky generovaným mapám a možnosti si přizpůsobit frakce slibuje dlouhé hodiny zábavy. Zápasy jsou navrženy tak, aby trvaly 5 až 12 minut.

Tooth and Tail koupíte skrze Steam a obchod PlayStation Store. Hra skrze Steam přijde na 20€, což je asi 522 Kč. Na PS4 je dostupná česká cena a zaplatíte 439 Kč.

{control gallery}

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama