Wargaming v Praze ukázal, co se chystá pro patch 1.0 ve World of Tanks.
Gaming Článek Wargaming v Praze ukázal, co se chystá pro patch 1.0 ve World of Tanks.

Wargaming v Praze ukázal, co se chystá pro patch 1.0 ve World of Tanks.

Natálie Bednářová

Natálie Bednářová

16. 3. 2018 20:42

Byli jsme se podívat na exkluzivním eventu Wargamingu pro novináře k nově připravovanému WoT patchi 1.0.

Reklama

Wargaming na svém eventu Praze, který se konal tento týden v úterý 13.3.2018 v divadle Archa, představil v krátkých přednáškách a workshopech dlouho očekávaný patch 1.0.. Tento velký update vychází téměř po sedmi letech od prvního vydání hry, a dočkáme se tak snad největší aktualizace v historii tohoto titulu. Co vše nám přinese a co zajímavého jsme se dozvěděli na speciálním eventu? Pojďme se podívat na krátké shrnutí. V polovině dubna vyjde v herním pořadu RE-PLAY celá reportáž o tomto eventu, kde budou mimo jiné i rozhory s členy vývojářského týmu Andrejem Rjabovolem a Milanem Jeřábkem, které jsme společně vyzpovídali.

Je více než jasné, že se vývojáři v dílnách Wargamingu snažili o opravdu neodolatelný grafický zážitek. Dle slov Milana Jeřábka byl grafický design jedním z hlavních cílů celého projektu, protože se chtějí vyrovnat neustálému progresu, který herní průmysl a konkurence na trh přináší, a tak populární hra, jako je World of Tanks, nemůže zůstat pozadu.

Celý update by měl být pohlazení pro váš zrak, sluch, ale i další smysly. Pojďme si společně představit tři fenomény nového updatu.

UPDATE MAP

Patch 1.0. přinese devět nově přepracovaných map. Textury terénu, systém vykreslování vody, prvky oblohy, systém osvětlení, stíny... To vše nám slibují vývojáři a mnohem víc. Všechny jednotlivé prvky mapy přepracovali tak, aby bojištím dodali větší hloubku, krásu a realističnost. Každá mapa má nyní výrazný vzhled a poskytuje ještě hlubší ponor do hry díky celé škále nových a vylepšených technologií a efektů. Podívejte se sami, na video.

NOVÝ HERNÍ ENGINE

Další podstatnou změnou bude nový herní motor pod názvem CORE Engine. Ten nově definuje vzhled hry s využitím nejnovějších technologií pro zpracování a vykreslení grafického obsahu a má dostatečnou kapacitu na to, aby dílně Wargamingu umožnil posouvat grafiku společně s technologií. Tento nový kabátek slubuje mimo nového grafického propracování také zásadní vylepšení při zapracování na efektivnějším využití dostupného výkonu a také zvýšení FPS, takže si rozhodně nemusíte pořizovat nové stroje, ba naopak - WoT by mělo být mnohem více optimalizované. 

Co bude nového?

  • Obrovské rozlohy: Bude možné vidět vidět za hranice mapy, daleko více, podrobněji a dál, než tomu bylo doposud.
  • Realistický terén: Nový grafický engine přinese mnohem propracovanější a detailnější terén.
  • Mokrá a reagující voda: Tanky a jakékoliv jiné objekty prostředí, které se stýkají s vodou, se namočí tak, jako by tomu bylo ve skutečnosti. Když vozidlo přejíždí řeku, tak čeří při pohybu vodu, výstřel granátu vytvoří na jejím povrchu kruhově se šířící 3D vlny.
  • Bohatá volumetrická flora a fotorealistické nebe: bude nabízet velkou rozmanitost, realističtější provedení, které bude odrážet roční období, pohyblivost.
  • Pokročilé nasvícení: Systém nasvícení bude daleko realističtější.
  • Zničitelné objekty: Přepracované mapy získaly dlouho očekávanou technologii Havok Destruction, díky které by měly být všechny prvky zničitelné.
  • Post-efekty: Efekty záře, paprsků slunce, korekce barevných vad a odrazů na zobrazovací ploše zlepšují kvalitu obrazu a zřetelnost detailů.

Zbrusu nový kabátek garáže

Ano je tomu tak, dočkáme se nové podoby garáže, která bude plná všech vašich vyzkoumaných strojů a dokonce lidí. Wargaming si od toho slibuje daleko upříměnjší a autentičtější atmosféru, která má za úkol hráče pohltit již na začátku hry. Okolo garáže, která se nachází v hlubokém lese, si můžete všimnout rozesetých trofejních vozidel a pochodující posádky.

{control gallery}

HUDBA

Z celého eventu jsme si odnesli velkolepý zážitek, hlavně z koncertu, který jsme poslouchali závěrem jako třešničku na dortu. Na nový soundtrack ve hře se opravdu těšíme. Poslechněte si třináct a půl minuty dlouhé video, kde najdete celý World of Tanks soundtrack. Ten rozhodně stojí za to! Každá mapa disponuje kompletně přepracovanými zvuky.

V dubnu po odvysílání Re-play WoT speciálu vyjde zároveň článek s celým rozhovorem s členy vývojářského týmu Andrejem Rjabovolem a Milanem Jeřábkem, které jsme společně zpovídali. Ptali jsme se například, jestli budou probíhat změny na dlouho netknutých tancích, jestli se dočkáme dalších změn v matchmakingu, zdalipak má pozastavení kompetitvní scény Wargaming League souvistlost s nově přicházejícím patchem atd.  Zůstaňte s námi a sledujte náš web.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama