Za úpravy konfiguračních souborů v PUBG si vysloužíte ban
Gaming PUBG Článek Za úpravy konfiguračních souborů v PUBG si vysloužíte ban

Za úpravy konfiguračních souborů v PUBG si vysloužíte ban

Jakub Osička

Jakub Osička

20. 9. 2017 14:18

Nový update zakazuje změny *.ini souborů hry.

Reklama

Za úpravy konfiguračních souborů v PUBG si vysloužíte ban

Společně s novým menším updatem přišla do Playerunknown's Battlegrounds malá, ale přesto velmi zásadní změna. Vývojáři z Bluehole si došlápli na uživatele, kteří si pomocí speciálních úprav v konfiguračních souborech snažili přisvojit neférovou výhodu.

Konec ručních úprav v configu

Podle komunitního manažera se objevily případy, kdy hráči modifikovali *.ini soubory za účelem odstranění stínů, mlhy nebo celých textur. To je samozřejmě stavělo do mnohem výhodnější pozice oproti svým oponentům. Přesto se ale našli i hráči, kteří se mlhu snažili vypnout kvůli post-processingu, který značně zatěžuje slabší počítačové sestavy. Bluehole ale updatovalo FAQ týkající se hry a jedním z nových bodů je následující odstavec:

Is it okay to edit configuration files?

No, editing any game files to gain an unfair advantage is against the Rules of Conduct. This includes changing any game configuration files to result in changes that cannot be made via the in-game settings menu.

Všechny změny v herních souborech, které nelze normálně nastavit přímo ve hře, jsou tedy zakázány a podle všeho za ně můžete získat BAN. Problém trochu nastává v případech, kdy hráči pouze upravovali nastavení např. kvůli zamknutí snímkování či zvýšení grafických detailů nad běžnou úroveň. I v takových případech může systém změny vyhodnotit jako porušení podmínek, přestože nejde o záměrné "cheatování".

Nový patch je aktuálně aktivní na testovacích serverech a do ostrého provozu by měl být nasazen v následujících dnech.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama