Začíná se prodávat Xbox One X
Technologie Článek Začíná se prodávat Xbox One X

Začíná se prodávat Xbox One X

Filip Němeček

Filip Němeček

7. 11. 2017 11:39

Konzole pro 4K hraní od Microsoftu dorazila na pulty obchodů.

Reklama

Začíná se prodávat Xbox One X

Také fanoušci Xboxu se již mohou rozhodnout, jestli jim stačí základní verze konzole, nebo sáhnou po té dražší a výkonnější. Sony už svoje PlayStation 4 Pro nabízí a nyní se ještě s výkonnější konzolí přidává hlavní konkurent.

Hardwarovou výbavu známe podrobně už od dubna. Důležitý je především dostatek výkonu pro 4K hraní, na které Microsoft láká pomocí „Xbox One X Enhanced“ her. Mezi již vylepšené hry aktuálně patří nový Assassin's Creed: Origins, Dishonored 2, Forza Motorsport 7, Gears of War 4 či třeba Halo 5: Guardians. Kompletní seznam naleznete na oficiálním webu.

Do budoucna by měly již nové hry vycházet s optimalizací pro výkonnější Xbox One. Na nové konzoli poběží rovněž hry z první a druhé generace skrze zpětnou kompatibilitu ve vyšším rozlišení bez potřeby zásahu vývojářů.

Ochotu vydavatelů připravovat vylepšené verze určitě ovlivní také prodejní úspěch konzole. Xbox One X nabízí hromadu výkonu pro 4K hraní, ale z nových velkých konzolových exkluzivit se zatím může pochlubit pouze Forza Motorsport 7.

Xbox One X se prodává s cenou od 13 490 Kč, vybrat si můžete také lehce dražší edice s hrami Wolfenstein II nebo Forza Motorsport 7. Nejlevnější PlayStation 4 Pro je o tři tisíce levnější.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama