Apeks hrozí eliminace z Majoru, naopak Heroic už jsou v Elimination stage!
i Zdroj: https://photos.eslgaming.com/PRESS-GALLERY-Intel-Extreme-Masters-Katowice-2024-CSGO-/i-P7Zkskp/A
Esport CS 2 Článek Apeks hrozí eliminace z Majoru, naopak Heroic už jsou v Elimination stage!

Apeks hrozí eliminace z Majoru, naopak Heroic už jsou v Elimination stage!

Pavla Doušová

Pavla Doušová

18. 3. 2024 18:25

Druhý den Majoru přináší první eliminovaný tým, ale také první postupující. Apeks, včetně slovenského Martina "STYKO" Styka jsou na pokraji vypadnutí a nevypadá to nejlépe. Naopak dánský tým, který prošel velkými změnami na domácím Majoru září.

Reklama

První CS2 Major je druhý den v plném proudu a přináší spoustu výsledků, často i překvapivých pro mnoho diváků. Například právě Apeks, ve kterých figuruje jediný Slovák v Opening Stage, Martin “STYKO” Styk. Ten má momentálně s Apeks krátkodobou smlouvu jen kvůli PGL CS2 Major Copenhagen 2024. 

STYKO byl vrácen do hlavní sestavy poté, co Damjan “kyxsan” Stoilkovski v prosinci loňského roku přešel do Heroic a Apeks potřebovali pátého hráče na Major. STYKO tuto krátkodobou nabídku velmi rád přijal.

Cesta Apeks na tomto eventu jde zatím střídavě nahoru a dolů. Začali prohrou proti paiN, poté si skóre vyrovnali v přesčasu souboje s ruskými AMKAL a jejich prozatím poslední utkání, které bylo proti Imperial, skončilo prohrou. Potřebují tedy získat dvě výhry na postup, tato šance je čeká v nejbližších dnech.

Na opačné straně mince leží již zmínění Heroic, kteří přišli na domácí půdu týmu a ukazují skvělé výkony. V neděli začali rychlým procesem s Lynn Vision, kde čínský tým nedostal šanci dostat se nad pět bodů. V tentýž den pokračovali proti Imperial. Tam výhra přišla až v přesčasu, vyhráli 16:14, souboj to byl napínavý. Jejich posledním utkáním Opening Stage pak v pondělí bylo BO3 proti Eternal Fire. S tureckým týmem udělali rychlý proces ve dvou mapách a postupují tak do Elimination Stage.

Spolu s Heroic se do Elimination Stage dostane ještě dalších sedm týmů, mezi kterými nebudou AMKAL, kteří byli první, kteří z Majoru definitivně vypadli po třech prohrách. V Elimination Stage již čekají:

  • FaZe
  • Spirit
  • Vitality
  • MOUZ
  • Virtus.pro
  • Natus Vincere
  • G2
  • Complexity

 

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama