Recenze myší Corsair M75 a M75 Wireless pro prváky, leváky a hlavně hráče
Recenze Hardware Recenze Recenze myší Corsair M75 a M75 Wireless pro prváky, leváky a hlavně hráče

Recenze myší Corsair M75 a M75 Wireless pro prváky, leváky a hlavně hráče | Kapitola 3

David Jiránek

David Jiránek

29. 2. 2024 20:00

Seznam kapitol

1. Prohlídka myši, tlačítka, senzor a připojení 2. Software, podsvícení a funkce 3. Závěr a hodnocení

Hledáte myš, která sedne pravákům i levákům a hráče potěší skvělým senzorem nebo bezdrátovou konektivitou? Novinka od Corsairu nabízí přesně to. Její boční tlačítka si můžete lehce přizpůsobit podle preferencí a z myši si tak udělat levorukou během pár sekund.

Reklama

Závěr

Corsair M75 a M75 Wireless na první pohled možná nezaujmou excentrickým vzhledem nebo nějakou “wow” funkcí. Jsou to dobré herní myši, u kterých vám dává Corsair štědrý výběr. Drátová i bezdrátová verze nabízí prakticky stejné parametry (až na hmotnost a polling rate) a náročnější potěší třeba kvalitní senzor.

Obě myši definuje vyšší hřbet a celkově větší rozměry. Uchopení celou dlaní je tedy ideální a potěší třeba při práci, kdy ruka přirozeně na myši odpočívá. Celkově elegantní provedení dělá z této dvojice univerzály do práce a na večerní hraní. Ostatně i podsvícení je ladné a rozhodně ne přehnané.

Recenze myší Corsair M75 a M75 Wireless pro prváky, leváky a hlavně hráče
i Zdroj: Corsair

Myši bodují zejména symetrickým tělem a možností nastavení pro leváky. Dvojice tlačítek po bočních stranách si můžete měnit, zaslepit a zkrátka upravit podle sebe.

Bezdrátová verze přihazuje slušnou výdrž i se zapnutým RGB podsvícením a trojí připojení, které se hodí prakticky kdykoliv. Obě myši pak bodují senzorem s DPI až 26 000 a řadou funkcí skrze iCue. Po úvodním nastavení se navíc obejdete i bez softwaru.

A zápory? DPI přepínač na spodní straně rozhodně není moc praktický a rychlé přepínaní citlivosti tak budete muset řešit třeba namapováním na boční tlačítka, kterým tak uberete funkci. Symetrická konstrukce dává po stranách menší podporu palci i malíčku a kompletně chybí pogumované části pro lepší úchop. Boční tlačítka jsou také celkem nevýrazná a jejich stisk by mohl být o dost jednoznačnější. M75 a M75 Wireless jsou jinak ale dobré myši a jejich kvality převyšují pár drobných nedostatků.

Recenze myší Corsair M75 a M75 Wireless pro prváky, leváky a hlavně hráče

Za bezdrátovou myšku dáte 130 euro, což je 3 200 korun. Nejde tak o zrovna levný model, ale určitě si své zákazníky najde. Drátová verze vyjde o tisícovku levněji.

Corsair M75 & M75 Wireless

Verdikt

Corsair si připravil dvě povedené myši se symetrickým tělem. Bodují nejen skvělým senzorem, ale i vyměnitelnými spínači a minimálními rozdíly u drátové a bezdrátové varianty. Jde o celkově povedené myši, u kterých narazíte jen na pár kompromisů. V dané cenové kategorii rozhodně jeden z lepších kousků.

Co se nám líbí a nelíbí?

DPI od 400 do 26 000
Symetrické provedení vhodné i pro leváky
Vyměnitelná boční tlačítka
8000 Hz polling rate u drátové myši
Dlouhá výdrž u bezdrátové myši
Optické hlavní spínače
Měkká boční tlačítka
Pro někoho horší úchyt, chybí pogumované části / dynamičtější tvar
DPI tlačítko na spodní straně
Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama