Strašák jménem Astralis na EPL dostrašil, Vitality si s Dány poradili
i Zdroj: Photo credits: Igor Bezborodov, ESL FACEIT Group
Esport CS 2 Článek Strašák jménem Astralis na EPL dostrašil, Vitality si s Dány poradili

Strašák jménem Astralis na EPL dostrašil, Vitality si s Dány poradili

Michael Douša

Michael Douša

11. 5. 2024 19:40

Nebylo to jednoduché, ale i přesto to majoritně francouzská sestava dokázala. Vitality se tak poprvé od prosince ukáží v grandfinále prestižního turnaje.

Reklama

Jak Astralis, tak Vitality měli za sebou solidní vítězství proti těžkým oponentům. Zatímco Astralis si v rychlém čtvrtfinále poradili s Liquid, Vitality vyzráli nad finalisty doposud všech velkých CS2 turnajů, tedy týmem FaZe Clan. Není proto divu, že si obě sestavy dělaly zálusk na vítězství celého ESL Pro League Season 19. Vítěz ale může být jen jeden, a to i v semifinále.

Astralis nastoupili do zápasu správnou nohou. Na první Miragi, kterou si vybrala francouzská organizace, se Astralis ujali iniciativy a Vitality takřka převálcovali se skore 13-9. Bolavý začátek pro Vitality, kteří se ale nenechali setřást.

device, Astralis | IEM Cologne 2023
i Zdroj: Rostislav Douša, Grunex
device, Astralis | IEM Cologne 2023

Na Vertigu to totiž Vitality Dánům vrátili, kdy v prvním přesčase zvrátili řád zápasu a srovnali skore na mapy na 1-1. Šlo se proto na nejklasičtější decider ze všech, Inferno. První polovina skýtala zvláštním způsobem neuvěřitelně vyrovnanou podívanou - nejprve vyhráli šest kol Dánové, hned poté šest kol Vitality. Rozhodující tak byla druhá polovina, kde se na T straně ukázala dominance Vitality, a především jejich hlavní hvězdy - Mathieu “ZywOo” Herbauta, který sázel se svým AWP killy jako na běžícím páse.

ZywOo má na EPL šanci pokořit všechny dosavadní rekordy týkající se ratingu - nejlepší si drží Nikola “NiKo” Kovač s 1,70 z IEM New York 2017 spolu s Danilem “donk” Kryškovcem, který si ho vystřílel letos v Katowicích. ZywOo po tomto zápase drží stejný rating, takže pokud bude mít ve finále rating lepší než 1,7, stane se držitelem dalšího rekordu. Co myslíte, podaří se mu to?

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama