Apeks jsou venku z ESL Pro League
i Zdroj: https://twitter.com/apeksgg/status/1703370919870124309/photo/1
Esport CS:GO Článek Apeks jsou venku z ESL Pro League

Apeks jsou venku z ESL Pro League

Pavla Doušová

Pavla Doušová

18. 9. 2023 16:25

Souboj Apeks s jihoamerickým týmem 9z skončil rychleji, než se očekávalo. Jihoameričané s evropským mužstvem vymetli v eliminačním zápase ESL Pro League skupiny C, Apeks tak definitivně na posledním letošním eventu takového rozsahu končí.

Reklama

Evropský tým nastoupil na ESL Pro League Season 18 s vcelku dobrou nadějí na další postup a tak to i ze začátku vypadalo. Bohužel od zápasu proti Natus Vincere to šlo z kopce. V neděli odpoledne Apeks hráli proti jihoamerickému týmu 9z o to, kdo definitivně vypadne.

Jako první vybírali mapu 9z a vzali si Overpass. Na tom se oběma týmům za poslední půlrok dařilo zhruba podobně, dnes ale tato mapa hrála do karet 9z. V první polovině mapy se jim podařilo vyhrát dvojnásob kol, co Apeks a i přes pěkné otevření druhépoloviny dvěma vyhranými koly ze strany Apeks se nepodařilo evropské sestavě skóre ani z daleka dotáhnout. Nedostali se bohužel ani k dvoucifernému skóre a mapa pro ně skončila 8-16.

Na vlastním výběru získali Apeks pouze o bod více než na Overpassu. V úvodní polovině si připsali první bod až za desáté kolo, o dvě kola později sice přidali druhý, to bylo ale vše, na co se za teroristickou stranu zmohli. V druhé půli sice přidali 7 vyhraných kol, 9z ale potřebovali vyhrát pouhá tři kola a to se jim také podařilo. Konečný stav mapy Mirage byl tak 9-16 z pohledu hráčů Apeks.

Pro Apeks to znamená konec na ESL Pro League. Apeks jako další velký event čeká až IEM Sydney 2023 v polovině října, takže teď mají chvíli pauzu na čerpání sil a na trénink. 

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama