Blizzard se radí s hráči při vývoji Diabla IV
Gaming Článek Blizzard se radí s hráči při vývoji Diabla IV

Blizzard se radí s hráči při vývoji Diabla IV

Tomáš Rosa

Tomáš Rosa

23. 11. 2019 16:10

FInální podoba hry je stále ve hvězdách

Reklama

Díky letošnímu Blizzconu spoustě z nás zaplesalo srdíčko a možná někteří málem dostali infarkt, když se na plátně objevil trailer Diabla IV. Konečně jsme se dočkali! Mágové z Blizzardu nám slibují, že čtverka bude do hratelnosti stejná, možná ještě lepší, jak věhlasné Diablo 2 a způsobí nám vizuální orgasmy. Upoutání hráčů zvládli na jedničku tak, jak to ostatně Blizzard umí, teď už jen splnit sliby.

A proto vrchní systémový designer David Kim zveřejnil na blogu pár herních vlastností a požádal hráče o zpětnou vazbu. Vývojáři by tedy rádi provedli pár změn na základě reakcí od hráčů, kteří se účastní hratelné demo verze. Nejspíše půjde o vylepšení základních předmětů a jejich rozmanitosti využití, či o redesign Ancient předmětů, jelikož Kim i jeho tým dávají za pravdu hráčům, kteří momentálně moc nerozumí významu těchto Ancient novinek.

Kim se také vyjádřil k uživatelskému rozhraní (UI). Momentálně si v demu nelze zvolit, do kterého políčka usadíte skilly. Nicméně ve finální verzi nebude UI uzamčené, půjde tedy o podobný systém jak v Diablu 3. Síla postav nebude už tolik záviset jen na výbavě, místo toho bude dána i levelováním, dovednostmi a talenty.

Rifty budou nahrazeny dungeony rozesetými po mapě, k nimž musíte nejdříve najít klíč, a pak se hrdinně vydáte posekat hordy nepřátel. Stále však není úplně jasné, čím se budou lišit od náhodně generovaných Riftů z předchozího dílu..

Kim vysvětluje, že uzamčené dungeony (Keyed Dungeons) budou větší výzvou a jejich úrovně se budou zvyšovat.přes tzv. Dungeon Affixes. Vzhledem k tomu, že většina dungeonů bude v otevřeném světě, hráči si tak zjistí informace o monstrech, eventech a rozvrženích, jež mohou očekávat. Díky těmto informacím si pak budou moci naplánovat strategii než vstoupí dovnitř. Jako tedy největší změnu oproti Riftům z Diabla 3 vidí právě možnost plánování a strategizace před vstupem do Keyed Dungeonu.

I tak je finální podoba hry stále ve hvězdách, a Bůh ví, kolik se toho do vydání ještě změní. Je šlechetné, že součástí vývoje se stávají i hráči, a tak bychom se mohli vskutku dočkat výborné hratelnosti. A nebo to spíš DIablu uškodí? Nu, uvidíme.  

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama