Cloud9 jdou na BLAST Showdown do finále, Ninjas se nedařilo.
Esport Counter-Strike: Global Offensive Článek Cloud9 jdou na BLAST Showdown do finále, Ninjas se nedařilo.

Cloud9 jdou na BLAST Showdown do finále, Ninjas se nedařilo.

Michael Douša

Michael Douša

1. 4. 2023 10:48

Cloud9 jdou po napínavé hře do finále, Ninjas in Pyjamas bohužel domů.

Reklama
Cloud9 jdou po napínavé hře do finále, Ninjas in Pyjamas bohužel domů. 

Není to pro NIP dobré znamení. Včera se utkaly týmy Ninjas in Pyjamas a Cloud9 v semifinále BLAST Premier Spring Showdown 2023, naposledy proti sobě hráli o místo na brazilském IEM Rio Major loni na podzim, kde se vítězství chopili Ninjas. Sestavy obou týmů se od té doby změnily, v NIP přibyl mladý talent Daniil “headtr1ck” Valitov a Kristian “k0nfig” Wienecke, naopak ruský tým se obohatil o Timura “buster” Tulepova.

Na Ancientu se celoevropský tým moc neukázal, velmi rychle se náskoku zhostili Cloud9 a nenechali si ho vzít ani přes četné snahy Ninjas. Nejvíce zabití i největší průměrné způsobené poškození za kolo měl ruský Sergej “Ax1le” Rykhtorov, 23 zabití a 102,4 poškození.Overpass byl zase ve znamení Ninjas, zde ukázali, že proti ruskému týmu dokážou hrát velmi dobře, sedmibodový náskok v první půlce krásně přenesli do půlky druhé a mapu dotáhli ke krásnému vítězství 16:10, o jedno zabití zde Ludvig “Brollan” Brolin překonal zabití hráče Cloud9 z předchozí mapy, měl jich totiž 24.

Rozhodující mapou se v tomto zápase stalo Vertigo, které ze začátku vypadalo velmi napínavě a těsně, po odbití poločasu se ale něco stalo na straně Ninjas in Pyjamas a nepovedlo se jim v druhé polovině získat jediný bod, zápas tak skončil úspěšně pro Cloud9 se skórem 16:7, celkově 2-1 na mapy. 

Pro Ninjas in Pyjamas zde končí jejich cesta na BLAST Premier Spring Showdown 2023 Europe, naopak Cloud9 v neděli čeká velké finále o 20 000 amerických dolarů a postup na Spring Finals proti vítězi zápasu BIG/9INE, kteří hrají již dnes od 16:30. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama