[CS:GO] friberg: "Mohli jsme toho dokázat o dost víc"
Esport CS:GO Článek [CS:GO] friberg: "Mohli jsme toho dokázat o dost víc"

[CS:GO] friberg: "Mohli jsme toho dokázat o dost víc"

Michael Douša

Michael Douša

22. 7. 2020 13:48

Friberg se rozpovídá o týmových výsledcích, týmové chemii i plánech na léto.

Reklama

Původní anglický rozhovor naleznete na stránkách dignitas.

Součást legendární pětice, která utrhla rekord, kdy bez jediné prohrané mapy vyhráli sérii delší, než 80 zápasů. Z této původní pětice se odpojil jako druhý, po Fifflarenovi, a není jím nikdo jiný, než Adam "friberg" Friberg! Co říká na současnou formu týmu Dignitas?

Ahoj Fribergu! Podívejme se na historii vašeho týmu pěkně od začátku. Jak se díváš na dosavadní výsledky?
Mám pocit, že jsme toho mohli dokázat o dost víc. Nejsem s těmi výsledky spokojený. Myslím, že jsme v některých zápasech ukázali, že máme na to, bojovat o nejvyšší příčky, ale nebyli jsme dost konzistentní. Pořád mám ale pocit, že na to kápneme a máme všechno na to, aby se nám to povedlo!
Jde to podle realistických očekávání, která jste měli na začátku?
Osobně, myslím, že bychom mohli být ještě dál, než jsme, ale celá ta situace s hallzerkem chybícím na Flashpointu nás posunula hodně dozadu, protože před tím turnajem jsem měl pocit, že jsme měli hodně dobré výsledky. Kvalifikovali jsme se na Minor přes otevřenou kvalifikaci a měli jsme další dost dobré výsledky. Po Flashpointu nám trochu trvalo, než jsme se zase sehráli s hallzerkem, a i přestože bylo super s ním zase hrát, pořád jsem měl pocit že jsme toho hodně minuli a museli začínat odznovu.
Co si myslíš, že byste mohli udělat lépe, aby vám vyšly lepší výsledky?
Osobně, kdybychom měli hallzerka i na Flashpointu, myslím, že bychom měli ty výsledky mnohem lepší a ta sebedůvěra z vítězství by udělala všechno mnohem lepší a jednodušší, než jak jsme to měli po návratu. Opravdu si myslím, že by se nám do letní pauzy šlo mnohem lépe.
Nedávno jsem se s hallzerkem bavil a říkal, že  měl problém se dostat zpátky do sestsavy, protože se změnily některé věci během doby, kdy jste hráli na Flashpointu. Takže máš pocit, že už je týmová chemie zpátky?
Určitě! Myslím, že jsme měli solidní trénink těsně před posledním Road to Rio RMR, ale bohužel, měli jsme jednu blbou hru, kvůli které jsme nemohli v turnaji pokračovat. Měl jsem pocit, že jsme mohli ukázat o tolik víc a moc se těším na to, co budem ukazovat tenhle podzim - začneme o něco dřív, abychom se dostali do správné "herní formy", takže budeme hrát nějaké další turnaje, menší turnaje, zkusíme uzmout nějaké výhry a dostat se do toho turnajového tempa.
A co ty, jak jsi spokojený s vlastními výkony za posledních pár měsíců?
Myslím, že se mi dařilo v pohodě, ale určitě bylo co zlepšovat! Teď se snažím přesunout se z hráče, který hraje víc vzadu, na entry fraggera a myslím, že to bude nějakou dobu trvat, se všemi strategiemi, se kterými jsme přišli. Musíme hrát víc a pořád jsme relativně mladý tým! Hodně lidí čekalo, že budeme hrát zase jako originální čtyři hráči z NiP, ale za poslední tři roky jsme se naučili mnoho nového a musíme prostě hrát víc a rozeběhnout všechno na serveru.
Musel ses nějak přizpůsobit cílům týmu, v porovnání s tím, s čím si do něj vstupoval?
Myslím, že naše cíle jsou stále stejné, vím, že to bude těžší, měli jsme pár myšlemek, než jsme začli hrát, jak by měly věci být, ale nakonec jsme je změnili. Samozřejmě, je to posun zpět, ale znovu, mým cílem je se snažit a posunout nás výš v žebříčku a taky se kvalifikovat a hrát na velkých turnajích!
Jak se budete připravovat na další sezonu po pauze?
Řekli jsme si, že chceme hrát hodně zápasů a dostat se do toho turnajového tempa, jak jsem zmiňoval, místo toho, abychom hráli jen ty velké turnaje, a budeme trénovat, jak moc to jen půjde. Myslím, že jsme se naučili, že musíme hrát i víc oficiálních zápasů, protože je to hodně odlišné oproti samotménu tréninku pár týdnů v kuse. To je největší změna, se kterou do podzimní sezony půjdeme.
Nějaká slova na závěr?
Chci poděkovat všem našim fanouškům a Dignitas za to, že v nás věří. Trvá nějakou dobu, než se postaví nový tým, přestože si lidé myslí, že nejsme, ale my jsme. Opravdu doufám, že zvládneme ukázat, že dokážeme v budoucnu hrát mnohem lépe!

Zajímá vás víc o týmu Dignitas? Sledujte je na sociálních médiích:

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama