CzechCloud se omluvil za stream. Chce absolvovat novinářský kurz
i Zdroj: Twitch: CzechCloud
Zajímavosti Článek CzechCloud se omluvil za stream. Chce absolvovat novinářský kurz

CzechCloud se omluvil za stream. Chce absolvovat novinářský kurz

Josef Ventrča

Josef Ventrča

31. 12. 2023 15:20 1

CzechCloud po nedávných událostech sepsal prohlášení, ve kterém se omluvil za své chování během živého vysílání při střelbě na FF UK v Praze. Streamer taky sdělil, že chce absolvovat novinářský kurz.

Reklama

Český přední influencer a streamer Petr „CzechCloud“ Žalud zveřejnil na svých sociálních kanálech prohlášení, ve kterém se omlouvá za své nepatřičné chování, a zároveň slibuje, že chce absolvovat novinářské školení, aby se situace už znovu neopakovala.

Streamer CzechCloud dostal padáka za stream o tragédii na FF UK
i Zdroj: Ilustrativní obrázek - Freepik.com (s licencí, fotobanka)

Streamer CzechCloud dostal padáka za stream o tragédii na FF UK

Esportová organizace Entropiq ukončila dlouhotrvající spolupráci s CzechCloudem. Stalo se tak poté, co streamer měl živé…

27. 12. 2023 21:00

V dlouhém prohlášení před koncem roku CzechCloud začal s omluvou. Uvedl, že jej mrzí negativní dopad, který jeho nemístné poznámky a humor během informování o střelbě na Filosofické fakultě Univerzity Karlovy v Praze . „Uvědomil jsem si, že jsem bohužel pochybil jako hlas ve veřejném prostoru, tak i jako obchodní partner,“ napsal streamer, čímž reagoval na negativní reakce na jeho stream i ukončení spolupráce s esportovou organizací Entropiq.

Žalud po kajícném vyjádření napsal, že chce v příštím roce odborně vzdělat, aby mohl nadále komentovat aktuální události z domova i zahraničí, aniž by vyvolal další poprask. „V novém roce chci absolvovat školení novinářské etiky, mediální trénink a další aktivity pro zajištění toho, aby se zmíněná situace neopakovala,“ prohlásil. Dodal, že si uvědomuje, že z něj nebude profesionální novinář, ale aspoň dospělejší obsah bude začínat u něj.

CzechCloud koncem prosince zažil obtížné období, jelikož kvůli streamu o střelbě na FF UK se setkal s vlnou ostré kritiky. O týden později pak následkem toho s ním společnost Entropiq ukončila spolupráci.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama