Nové DLC k Elden Ringu se představuje v traileru, dorazí v červnu
i Zdroj: From Software
Gaming Elden Ring Článek Nové DLC k Elden Ringu se představuje v traileru, dorazí v červnu

Nové DLC k Elden Ringu se představuje v traileru, dorazí v červnu

Václav Brixí

Václav Brixí

21. 2. 2024 18:00

Pravděpodobně nejočekávanější rozšíření konečně odhaluje datum vydání. Elden Ring: Shadow of the Erdtree vychází 21. června 2024. Odhalena byla i sběratelská edice.

Reklama

Již od konce února 2022 hráči nedočkavě vyhlížejí rozšíření pro doposud poslední hru ze Soulsborne série od studia FromSoftware. Nyní se konečně dočkali prvního gameplay traileru a společně s ním i data vydání. Elden Ring se stejně jako jeho předchůdci může pyšnit komplexním světem a spletitým příběhem, pro jehož poznání musí hráč vynaložit nemalé úsilí. Po konci základní hry na stole zůstaly ležet spousty otázek a neuzavřených příběhů, a hráči tudíž toužili po odpovědích. Jak to však u titulů z této série bývá, trailer přinesl spíše další otázky, než odpovědi.

Z traileru je patrné, že nás DLC zavede nejen do nových lokací ve stínu Erdtree, ale dost možná i do jiných variant míst, které hráči znají již z původní hry. Spatřit jsme mohli i nové zbraně a schopnosti, které rozšíří už tak velmi pestrý arsenál, kterým hra disponuje. Za povšimnutí stojí například nové možnosti boje beze zbraně nebo magie, které připomínají mechaniky z jiné známé hry ze série Soulsborne, Sekiro: Shadows Die Twice. Celkově je snadné propadnou dojmu, že je velká část nového obsahu inspirována právě středověkou východoasijskou kulturou. 

Co se příběhového zasazení týče, těžko odhadovat zdali se děj bude odehrávat po konci základní hry nebo na časové ose zaujme svoji pozici dříve. Přeci jenom by se v této sérii nejednalo o nic neobvyklého. Středobodem konfliktu bude dozajista postava zvaná Miquella, která je jednou z hlavních postav v příběhu celého světa Elden Ringu. A to i navzdory tomu, že se v základní hře explicitně téměř nevyskytuje. Právě on měl podle oficiální zprávy odejít do zemí, které zastínil Erdtree, o jejichž bitvách se nezpívá, a které spálil nelítostný oheň. Pozornost si však zaslouží i záhadná postava zvaná Messmer the Impaler, kterého můžeme v traileru zaslechnout a zahlédnout hned několikrát, a jenž má na svědomí spálení oné zastíněné země. O jeho důležitosti svědčí i fakt, že právě jeho soška je součástí sběratelské edice k tomuto titulu.

Elden Ring: Shadow of the Erdtree - Sběratelská edice
i Zdroj: https://store.bandainamcoent.eu/elden-ring-physical-full-game-ps5-shadow-of-the-erdtree-collector-edition/
Elden Ring: Shadow of the Erdtree - Sběratelská edice

Sběratelská edice za 249.99€ bude obsahovat 40 stránkový artbook v pevné vazbě, oficiální soundtrack a 46cm vysokou sochu výše zmíněného antagonisty. Na oficiálním e-shopu společnosti přibyla taktéž 1:1 replika Messmerovy přilby. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama