Do předběžného přístupu vstoupil nápaditý survival Nightingale
i Zdroj: Inflexion Games
Gaming Článek Do předběžného přístupu vstoupil nápaditý survival Nightingale

Do předběžného přístupu vstoupil nápaditý survival Nightingale

Václav Brixí

Václav Brixí

21. 2. 2024 13:00

Mnohými očekávaný survival Nightingale se 20. února zpřístupnil hráčům v podobě předběžného přístupu. Najdete jej na Epic Games a Steamu.

Reklama

Konečně se hráči dočkali. Nightingale se po více než dvou letech od svého oznámení na The Game Awards 2021 dostává do fáze předběžného přístupu. Do něho může vstoupit každý, kdo si na jedné z distribučních platforem hru zakoupí. Ještě dnes se tedy hráči mohou ponořit do svérázného PVE survivalu od bývalých veteránů ze studia BioWare. Nutno podotknout, že se jedná o úplně první titul nově vzniklého studia Inflexion Games, v jehož čele stojí právě bývalý generální manažer kanadské části BioWaru, Aaryn Flynn.

V tomto neotřele pojatém survivalu na hráče nečekají pouze zažité herní mechaniky, které jsou s tímto žánrem spojeny, jako jsou například výroba nástrojů, stavba obydlí nebo shánění potravy a zásob. Svěžím ozvláštněním budou třeba mystické portály, které budete moci vytvářet pomocí kouzelných karet. Na základě toho, jaké karty zvolíte, otevře se vám magická cesta do jiného světa. Vývojáři slibují rovněž unikátní atmosféru a příběh, který budete moci prožívat sami nebo s partou přátel.

Netypickým je i samotné téma hry, které se vydává směrem takzvaného Gaslamp Fantasy, což je odnož fantasy, která kombinuje historická fakta s magickými či fantaskními prvky. Stylistika se pak zpravidla odvíjí od viktoriánské éry v Anglii. Magičnost celého světa podkresluje i stylizovaná grafika, díky které se vývojáři chtěli vzdálit honbě za neustálou fotorealističností videoher. Kromě rozpoznatelného stylu bude údajně hráčům viktoriánskou Anglii připomínat i nejedna historická osobnost, jako například matematička Ada Lovelace. V rámci příběhu by se měli objevit také obecně známé fiktivní postavy. Dle slov vývojářů budou tak moci hráči na dobrodružství vyzvat třeba proslulého Viktora Frankensteina.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama