EA odhaluje letošní FIFA 23, dává důraz na technologii HyperMotion i ženský fotbal
Gaming Článek EA odhaluje letošní FIFA 23, dává důraz na technologii HyperMotion i ženský fotbal

EA odhaluje letošní FIFA 23, dává důraz na technologii HyperMotion i ženský fotbal

Radek Raudenský

Radek Raudenský

21. 7. 2022 14:29

Nechybí ani mistrovství světa či nové triky.

Reklama

Letošní ročník FIFA 23 byl konečně naplno odhalen. Studio EA včera večer zveřejnilo první trailer, který navazoval na odhalení obalu ultimátní edice, poprvé v historii se zástupci mužského i ženského fotbalu. Nový přebal ale rozhodně není jedinou novinkou v letošním pokračování.

Největší důraz dávají vývojáři na druhou generaci HyperMotion, tedy snímání lidského těla při hraní fotbalu, které pak převede přesné pohyby i přímo do hry. To je koneckonců vidět i v samotném traileru, z něhož vyplývá nejen několik nových pohybů a triků, ale celkově přesnější a plynulejší animace, které by navíc měly jasně odlišit ženské a mužské sportovce.

Právě ženský fotbal a důraz na něj bude velkou novinkou FIFA 23. Kromě licencovaných týmů i stadiónů se EA chlubí licencí na obě mistrovství světa, kromě toho se ale dočkáme také pohárů UEFA, Premier League, Bundesligy i La Ligy. První video ukazuje i několik menších změn, třeba poupravené rozhraní přímých kopů a položení jednoho hráče za zeď. Celý trailer pak začínal záběry na fanoušky před stadiony, což by mohlo fotbalovému klenotu dodat další kus duše a důvěryhodnosti. Nesmíme také zapomenout na už dříve potvrzený crossplay.

Letošní ročník FIFA 23 vyjde 30. září a je posledním dílem fotbalové série od EA, který ponese toto jméno. Vydavatel totiž ukončil s FIFA spolupráci a od příštího roku si budeme kupovat fotbalový EA Sports FC.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama