Enterprise prošli skupinou A bez porážky, o druhém postupujícím se rozhodne ve středu.
Esport Valorant Článek Enterprise prošli skupinou A bez porážky, o druhém postupujícím se rozhodne ve středu.

Enterprise prošli skupinou A bez porážky, o druhém postupujícím se rozhodne ve středu.

Aleš Pelc

Aleš Pelc

11. 12. 2022 11:21

Rozhodující zápas bude odvetou mezi Farmers a GateGuards

Reklama

První zápasy skupiny A v druhé sezóně Grunex Challenge ve VALORANTu začaly už v pátek. Sestava úspěšné české organizace Enterprise doplněná o benjyfishyho a dexta vlétla do úvodního utkání střemhlav a ukončila ho za méně než hodinu čistého herního času. WheelchairGaming se zmohli dohromady na pouhých šest kol. Na mapě držel outsidery na nohou Dhennyyy, který se svou KillJoy díky osmnácti killům a pěti first bloodům ovládl konečnou tabulku. Jeho snaha ale stačila jen na pět vyhraných kol. Bind byl jednostrannou záležitostí a trio alexiiik, dext a Cantzer tuto mapu opravdu dominovalo. Po čisté 2:0 sérii se Enterprise posunuli do finále minipavouka a čekali na soupeře z utkání Farmers vs. GateGuards

Navzdory očekáváním se úvodního Ascentu suverénně zmocnili Farmers poměrem 13:4. Hlavní záslauhu na tom měl Enrik a jeho skóre 25-8. Následující Haven se naopak dostal až do prodloužení po velkém převratu ze strany GateGuards v druhé polovině. Ti nakonec svůj obrat dotáhli do konce a muselo se rozhodnout na Bindu. Zde však opět úřadoval Enrik z Farmers a díky lepšímu výkonu na útočné straně se jeho tým mohl radovat z vítězství 13:10.

 

Enterprise vs. WheelchairGaming – 2:0 (13:5, 13:1)

Farmers vs. GateGuards – 2:1 (13:4, 12:14, 13:10)

 

Druhý hrací den skupiny A přál favoritům a oba duely byly jednoznačné. Nejprve odčinili své předchozí pochybení střelci GateGuards a poradili si s WheelchairGaming bez ztráty mapy. Důležitým prvkem k vítězství byl ukrajinský mladík stonezy, který během této série nastřílel 49 killů. V zápase vítězů na sebe narazili a Farmers a Cantzerova parta z Enterprise. Sice tato partie dala slavné pětici více zabrat, ale ne příliš, a ta si i nadále udržela čisté konto. Strůjcem vítězství se staly první poloviny zápasů na obou mapách. Zatímco proti GateGuards se Farmers v začátcích utkání dařilo, nyní se museli vyrovnávat se stavem 2:10, což bylo až příliš velkých oříškem. Na mapě Pearl z toho získali Farmers šest kol, na Bindu jen o jedno více a Enterprise se tak mohli těšit z prvího slotu v play-off.

 

GateGuards vs. WheelchairGaming – 2:0 (13:5, 13:6)

Enterprise vs. Farmers – 2:0 (13:6, 13:7)

 

Druhý postupující do pavouka osmi nejlepších vzejde z odvety mezi GateGuards a Farmers. Rozhodující zápas se odehraje v pondělí v 17 hodin, po něm bude následovat decider skupiny B. Kdo se do něho dostane se zjistí dnes, vysílání průběhu utkání Cryptovy se Squadrou a Jen tak s dohaje sledujte na kanále grunexcom.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama