FaZe jsou na vzestupu, povede se jim dostat zase na vrchol?
Esport CS:GO Článek FaZe jsou na vzestupu, povede se jim dostat zase na vrchol?

FaZe jsou na vzestupu, povede se jim dostat zase na vrchol?

Michael Douša

Michael Douša

13. 12. 2022 15:22

Uzavřou FaZe rok 2022 na vrcholu žebříčku?

Reklama
Uzavřou FaZe rok 2022 na vrcholu žebříčku?

FaZe zažili v tomto roce opravdu mnohé, lépe by se to dalo popsat spíše jako horská dráha emocí. Do roku 2022 vstupovali jako vyzyvatelé, kteří měli za cíl svrhnout dominující NaVi, kteří v roce minulém vyhráli téměř vše. To se jim překvapivě povedlo už na prvním velkém turnaji roku, IEM Katowice, kde za ně dokonce zaskakoval Justin "jks" Savage, rovnou ve dvou různých rolích. 

Své momentum FaZe přenesli až na Major v belgických Antverpách, kde se jim podařilo něco, co se nepodařilo nikomu před nimi: jako mezinárodní sestava zvítězili na Majoru. Tam se ale úspěch sestavy Finna "karrigan" Andersena na nějakou dobu pozastavil. FaZe se pořádně nevěnovali hře a měli mnoho akce okolo, v hledáčku však udrželi IEM Cologne, aby se stali prvním týmem, který by v jednom roce vyhrál Katowice, Major a Cologne. A i to se jim povedlo.

Nová sezona se jim však nezadařila tak, jak by si přáli. Na ESL Pro League skončili už ve čtvrtfinále, kde podlehli ruským Cloud9. To ale ani zdaleka nebylo to nejhorší, co na FaZe čekalo. Nadšení z myšlenky, že vyhrají Intel Grand Slam na Majoru v Riu neopouštělo žádného z jejich fanoušků. To ovšem jen do doby, kdy FaZe nezlepšili svou formu ani na Majoru. Tam skončili pomalu dříve, než začali: po 3 prohrách v řadě bez jediné výhry se s Riem rozloučili a jelo se domů.

Jak jsou na tom ale FaZe nyní? Těžko soudit, nicméně vypadají určitě lépe, než na Majoru. Na BLAST Premier Fall Finals se bez větších obtíží dostali až do finále, kde nakonec podlehli domácím Heroic. Jednoznačně lepší než nic. Na BLAST Premier World Final tak vstupují se střízlivým optimismem. Ve skupině na ně čekají G2, kteří se sami topí v mnoha problémech, Major šampioni Outsiders, kteří po měsíci mimo oficiální zápasy nejspíše trochu ztratili momentum, a Liquid, kteří si stále nejsou tolik jistí v kramflecích. Šance tak nejsou ani stoprocentní, ani nulové - tak je to ale s esportem bohužel vždy. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama