FORZE a ENCE do finále skupiny, poražení zabojují o poslední šance
Esport CS:GO Článek FORZE a ENCE do finále skupiny, poražení zabojují o poslední šance

FORZE a ENCE do finále skupiny, poražení zabojují o poslední šance

Michael Douša

Michael Douša

16. 3. 2023 22:10

ENCE a FORZE pronikli do vrcholu skupiny, Rare Atom a Spirit mají posledních pár šancí na play-off.

Reklama
ENCE a FORZE pronikli do vrcholu skupiny, Rare Atom a Spirit mají posledních pár šancí na play-off.

Čvrteční odpoledne bylo ve znamení evropsko-asijských týmů, první hra dvou ruských týmů, kteří proti sobě stáli dnes vůbec poprvé, ve druhé hře se proti sobě postavili evropští ENCE proti vcelku neznámým čínským hráčům z Rare Atom. První odpolední hra byla právě hra ruských týmů s první mapou Mirage, což je jedna z nejlepších map pro FORZE, a to se také ukázalo. Spirit i přes počáteční náskok v prvním poločase nedokázali první mapu vyhrát, v druhém poločase bohužel nedostali ani jeden bod, a byli tak poraženi sestavou FORZE drtivým 16-8. 

Druhou mapou byla Anubis, kde naopak svou dominanci ukazovali Spirit, v první polovině nabrali náskok 12:3, který poté v poločase druhém pouze dotáhli do konce, mapu uzavřeli 16-7. Poslední mapou zápasu byl Ancient, mapa, na které FORZE dnes zazářili a zaskočili Spirit tak, že na celé mapě dohromady získali pouze 4 body. Zápas v duchu diametrálních rozdílů tak končí 2:1 ve prospěch FORZE. Nejvíce zabití z celé mapy měl Robert “Patsi” Isyanov z týmu Spirit, celkově 54.

FORZE a ENCE do finále skupiny, poražení zabojují o poslední šance

Photo credits: Helena Kristiansson, ESL Gaming

V druhé odpolední hře se proti sobě postavili čínští střelci z Rare Atoms proti evropským ENCE, kteří momentálně hrají se záskokem po nedávném vyhazovu jednoho z hráčů, a to Valdemara Bjørn “valde” Vangså, za kterého zastupuje Guy “NertZ” Iluz. První mapa byla velmi rychlá a jednostranná od ENCE, na Overpassu absolutně převálcovali své čínské protihráče od začátku do konce, mapa skončila 16-3 pro evropský tým.

Na Nuke Rare Atom zabojovali a na začátku prvního poločasu se chopili náskoku, který jim byl sice po chvíli sebrán z ruky, stejně se ale nevzdávali a dostali se i k dvojcifernému skóre. Bohužel ani přes to se jim mapu nepodařilo vyhrát, ENCE je porazili se skórem 16-12. Nejvíce zabití měl právě záskok ENCE, Guy “NertZ” Iluz s 42 zabitími a průměrným způsobeným poškozením 97,7 za kolo. Nebude tak velkým překvapením, pokud se ENCE rozhodnou si tohoto izraelského talenta v sestavě ponechat.

Vítěze těchto dvou her čeká v neděli finále proti sobě navzájem o postup do čvrtfinále ESL Pro League Season 17, Rare Atom a Spirit se budou muset postavit nepříjemným protivníkům ve spodním pavoukovi ESL Pro League, Rare Atom proti vítězům zápasu Astralis/NaVi, Spirit proti vítězům hry Liquid/ATK.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama