Frozen míří domů, na Outsiders myšáci nestačili
Esport CS:GO Článek Frozen míří domů, na Outsiders myšáci nestačili

Frozen míří domů, na Outsiders myšáci nestačili

Michael Douša

Michael Douša

12. 11. 2022 22:33

Po neuvěřitelně napínavém zápase Outsiders vítězí a postupují do finále

Reklama
Po neuvěřitelně napínavém zápase Outsiders vítězí a postupují do finále. Na týmy Džamiho "Jame" Aliho byl David "frozen" Čerňanský až moc krátký. 

I přes veškerou snahu se jeden z nejmladších týmů na turnaji nakonec do finále o 12 milionů korun nepodívá. Jejich fantastický výkon, který pro každého z nich znamenal úplně první účast v Legends Stage a úplně první účast na play-off Majoru, se jednoznačně zapíše do nejedné blahé paměti a znamená velkou příležitost, ale také výzvu. Protože překonat tenhle výkon na nadcházejícím pařížském Majoru bude opravdu oříšek.

Začalo to na Ancientu, výběru MOUZ, poněkud nadějně, čtyřmi koly v řadě pro mladý evropský mix, Outsiders se ale rychle dostali do hry a přihráli si sedm kol v řadě, načež po dalších přestřelkách uzavřeli první půlku relativně dominantně 10-5. Druhá polovina znamenala krátkou revitalizaci pro MOUZ, klíčovým slovem však je "krátkou", protože Outsiders se nenechali zviklat a odstřelili Ancient se skore 16-10 a šlo se na mapu jejich výběru, Overpass.

Tam zase začali dobře MOUZ, tentokrát se však udrželi ve vedení až do konce poloviny, kdy si zajistili relativně malý náskok 9-6. Ten ale Outsiders rychle zvrátili a vedeni jak takticky, tak střelecky kapitánem Jamem se postavili na pokraj match pointu, 14-11. Tam ale přišel fantastický výkon Doriana "xertioN" Bermana, který pomohl MOUZ zvrátit katastrofu a nakonec hráči německé organizace dotáhli mapu do konce s nejtěsnějším možným zakončením 16-14. Decider? Inferno.

Frozen míří domů, na Outsiders myšáci nestačili

Photo credits: Viola Schuldner, ESL Gaming

Na Infernu zase začali lépe MOUZ, poté se ale Outsiders zase pustili na solidní vítěznou šňůru 7 kol, proti které se jen těžko bránili. Nakonec ale aspoň trochu dotáhli skore na 6-9 a MOUZ měli před sebou CT stranu. Ta jim ale zjevně nebyla souzena, protože Outsiders se maximálně rozjeli na straně teroristů a byli téměř k nezastavení. Po cestě za vítězstvím pro ně přišlo už jediné škobrtnutí, díky kterému aspoň MOUZ neprohráli s rozdílem dvou cifer. Nepodařený frozenův clutch zakončil Inferno na skore 16-7 a Outsiders míří do finále.

Jak říká známé meme ze Star Wars: Rogue One, "We were upon the verge of greatness, we were this close!" Situace na IEM Rio Majoru se z pohledu MOUZ nedá popsat lépe. I tak kluci předvedli opravdu úžasné CS, přičemž na frozena mohou být všichni slovenští fanoušci pyšní. Tak díky za všechno a hodně štěstí!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama