G2 pokračují v Chengdu do semifinále, Virtus.pro se nedařilo
i Zdroj: Rostislav Douša, Grunex
Esport CS 2 Článek G2 pokračují v Chengdu do semifinále, Virtus.pro se nedařilo

G2 pokračují v Chengdu do semifinále, Virtus.pro se nedařilo

Pavla Doušová

Pavla Doušová

12. 4. 2024 19:37

Čtvrtfinále na IEM Chengdu začaly pro průměrného evropského fanouška nezvykle brzy kvůli časovému posunu, toto utkání se odehrálo již v 9 hodin ráno. G2 v něm předvedli neuvěřitelný výkon proti Virtus.pro, zazářil hlavně mladý ruský AWPer.

Reklama

Tradičně páteční čtvrtfinálový den odstartovali na IEM Chengdu 2024 G2 proti Virtus.pro. Tato dvě mužstva se naposledy utkala před třemi týdny v Kodani, vzájemně jsou tak se sestavami a taktikami velmi dobře seznámeni. V Kodani vyhráli 2-1 G2, Virtus.pro měli tak šanci na odvetu, to se ale nepovedlo.

G2 vybírali mapu jako první, jejich volba padla na Anubis, kde v první polovině předvedli fenomenální výkon a Virtus.pro přenechali pouze tři body z dvanácti kol. Druhá polovina byla o dost rychlejší, ruský tým byl znevýhodněn kvůli první půlce a tak G2 stačilo získat 4 body, což se jim povedlo relativně rychle a šlo se dál.

Na vlastním výběru, kterým byl Overpass, se Virtus.pro dařilo o mnoho lépe. To bylo vidět již v prvním poločasu, který skončil remízou a vše se tak muselo rozhodovat v tom druhém. V tom nakonec vyšli navrch G2 a Ilyovi “m0NESY” Osipovi se povedl neuvěřitelný clutch proti třem protivníkům. 

I přes vlastní prohru se nejlepším hráčem zápasu stal Petr “fame” Bolyshev s 35 zabitími, hned za ním byl m0NESY s 32. Největší způsobené poškození za kolo měl ale v průměru Nikola “NiKo” Kovač s 83, 6. 

Pro Virtus.pro tato hra znamenala konec na IEM Chengdu 2024, neodpočinou si však dlouho, protože za necelé dva týdny začíná ESL Pro League Season 19, kterého se hodlají účastnit. Na druhé straně G2 v sobotu v 9:00 čeká semifinále proti MOUZ, ve kterém sázkové kanceláře více věří G2.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama