GateGuards si došli pro odvetu, do play-off se podívá i Cryptova
Esport Valorant Článek GateGuards si došli pro odvetu, do play-off se podívá i Cryptova

GateGuards si došli pro odvetu, do play-off se podívá i Cryptova

Aleš Pelc

Aleš Pelc

13. 12. 2022 18:06

Postupová čtveřice z prvních dvou skupin je tak uzavřena

Reklama

Skupinová fáze Grunex Challenge ve VALORANTu se přesouvá do své druhé poloviny. Ke zkompletování té první chybělo dohrát decidery skupin A a B, což se událo v úterý. 

V prvním duelu se utkali GateGuards s Farmers ze skupiny A. GateGuards přicházející z lower bracketu byli připraveni farmářům oplatit porážku z úvodního pátečního duelu. Nezačali ale tak, jak by si přáli a hned od začátku museli zápas otáčet na svou stranu. Přestože boNgův tým prohrával 0:4, zvládl ukončit polovinu za stavu 7:5 a vypadalo to pro něj nadějně. Farmers však řekli důrazné stop a vytasili výbornou týmovou hru a neprorazitelnou obranu – ubránili šest kol v řadě a zbývající dvě zvládla získat o chvíli později. Stejně jako v minulém týdnu se tak do vedení dostal Enrik a spol. se skóre 13:9. Nevydařený konec Havenu ale GateGuards nezastavil a do Iceboxu vlétli jako politi živou vodou. 5:1, 8:4 a konečných 13:5, takový byl průběh druhé mapy. V čele vítězného tažení stál kapitán boNgo s K/D 21-10 na své Sage a burcoval své spoluhráče k podobnému výkonu i na decideru – mapě Bind. To zřejmě vyšlo, protože Farmers v úvodu nestíhali a dostali se do čtyřbodové ztráty. Tu sice začali stahovat, ale polovinu stejně prohráli 4:8. Opět se nevzdali a dotahovali nadále, jejich vítězná série skončila na znovu na čísle šest a stavu 10:8. Zároveň tím skončilo jejich působení v aktuální Grunex Challenge, vyrovnanou sérii ukončila sestava GateGuards po pěti vyhraných kolech v řadě výsledkem 13:10.

V decideru skupiny B čekal Cryptovu mix Jen tak. Od ostravské organizace se původně nečekalo cokoliv jiného než čistá jízda skupinou bez jediné prohry. To sice úplně nevyšlo, ale svou pravou sílu ukázali v lower bracketu. Po relativně pohodovém vítězství se Squadrou si s Jen tak poradili ještě lépe. Jako pluh hrnoucí sníh projeli reprezentanti Cryptovy úvodní mapu Pearl a Jen tak se jim zvládli postavit jen na začátku druhé poloviny. Výsledek 13:5 ale hovoří za své a pokračovalo se na Ascentu. Zde se mixu okolo MrPepeho dařilo lépe, minimálně v první polovině, když ukořistili pro sebe šest kol. To však na vítězství nestačí, pokud někdo předvádí takové výkony, jako ayyzicle s vjtem při této Bo3 sérii. Ostřílené duo z Cryptovy s dvaceti killy na kontě každého z nich výrazně napomohlo k nezastavitelné sledi kol za útočnou stranu a černobílí se díky tomu mohli radovat z postupové příčky mezi nejlepších osm v turnaji.

 

GateGuards vs. Farmers – 2:1 (9:13, 13:5, 13:10)

Cryptova vs. Jen tak – 2:0 (13:5, 13:6)

 

Ve čtvrtek bude skupinová fáze opět pokračovat, na streamu se představí celky skupiny C. V duelu poražených se ukáže NPC Gang s Not Afraid, o první seed skupiny budou bojovat LanPartyHotel a to je jasný. Vysílání sledujte od 17:00 na kanále grunexcom.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama