Google ukrývá minihry
Zajímavosti Článek Google ukrývá minihry

Google ukrývá minihry

Barbora

Barbora

3. 6. 2020 16:20

Co takhle si osvěžit klasiky jako Pac-Man nebo Snake?

Reklama

Google je nejznámějším internetovým vyhledávačem. Denně ho používá více než 1,7 miliard uživatelů, kteří si za daný časový úsek zobrazí přes 7 miliard výsledků. To není zrovna málo. Pravděpodobně jste si všimli, že Google upravuje své logo, tak aby souviselo s určitým dnem. V poslední době se jednalo například o logo na oslavu Galapágských ostrovů nebo na Den matek. Některá z nich jsou interaktivní a jejich tvůrci si s nimi opravdu vyhrají. Věděli jste ale, že kromě toho můžete na Googlu narazit na skryté minihry?

Google ukrývá minihry

Jestliže přepnete na vyhledávání obrázku a napíšete Atari Breakout, obrázky se rázem změní v hrací v barevné bloky. Vaším úkolem bude je sestřelovat kuličkou, která nesmí spadnout, přesně jako v arkádové klasice.

Google ukrývá minihry

Nerozhodní jedinci jistě ocení možnost házení mincí. Poté co do vyhledávání zadáte spojení flip a coin dojde k automatickému hodu mincí. Nechte se překvapit, zda padne panna nebo orel.

Google ukrývá minihry

Možnost hodu kostkou dostanete po zadání výrazu roll a dice. Na výběr budete mít od čtyřstěnných až po dvacetistěnné kostky.

Google ukrývá minihry

Pokud Vám náhodnou vypadne internet,  offline dinosaurus je skvělým zabijákem času v prohlížeči Google Chrome. Princip je jednoduchý – skákejte přes překážky a doběhněte s T-Rexem co nejdál.

Google ukrývá minihry

Zkuste vyhledat frázi Pac-Man, a hned na prvním místě uvidíte výzvu k legendárnímu požírání teček. Hra sklidila od svého přidání obrovský úspěch, uživatelé měli možnost si ji vyzkoušet jako aprílový žertík v Google mapách.

Google ukrývá minihry

Piškvorky si můžete osvěžit po zadání stejnojmenného výrazu.. Hra je pouze ve variantě o velikosti plochy 3x3, na výběr je ze tří obtížností od jednoduché až po nepřekonatelnou. Pokoříte počítač?

Google ukrývá minihry

Kdo dřív nehrál hada, jako by ani nebyl. Populární hru ze starých telefonů si můžete zkusit po vyhledání fráze Google Snake.

Google ukrývá minihry

Pod heslem Solitaire Vám Google na prvním místě nabídne tuto známou karetní hru. Nudné dny v práci už nikdy nebudou jako dřív.

Google ukrývá minihry

Po vyhledání hesla Zerg Rush na Vás zatočí písmenka „O“ z Google loga a Vaším úkolem bude je ubránit výsledky vyhledávání a klikáním dotěrná óčka zlikvidovat.

Jde sice o jednoduché hry, ale třeba na chvilku zabaví. Kromě nich obsahuje Google i několik zajímavých grafických efektů vyhledávače. Pro jejich aktivaci stačí napsat příslušné heslo a zvolit možnost „Zkusím štěstí“.

Jestli jste zvědaví, jak by Google vypadal v osmdesátkách, zkuste frázi „google terminal“.

Aby se vyhledávací stránka ocitla ve stavu beztíže, stačí napsat „google space“.

Naopak pod vlivem gravitace se ocitne po vyhledání „google gravity“.

Co takhle si z vyhledávače udělat zip? Vyzkoušejte pomocí spojení „google zipper“.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama