Grunex Masters končí pro Slavii i Spartu, postupuje Mrkyy a Revy
Esport FIFA 22 (PS5) Článek Grunex Masters končí pro Slavii i Spartu, postupuje Mrkyy a Revy

Grunex Masters končí pro Slavii i Spartu, postupuje Mrkyy a Revy

Jarmil Černý

Jarmil Černý

14. 5. 2022 10:12

Neočekávané se stalo realitou! Sparta i Slavia opouští Grunex Masters powered by LG UltraGear.

Reklama

Neočekávané se stalo realitou! Grunex Masters powered by LG UltraGear po nevydařeném tažení ve skupině C opouští hráči pražských "S", oba přitom byli hlavními favority na postup.

Očekávaný souboj mezi hvězdami pražských klubů o první místo ve skupině se proměnil v zoufalý boj o postup alespoň z druhé příčky. Nepodařilo se. Hlavní favorité ve třetím hracím dni skupinové fáze prostě neměli svůj den a připravili tak pro dravé soupeře ideální podmínky pro překvapení, které nakonec bylo dokonáno. Mrkyy to v barvách FC Slovan Liberec zase dokázal a opakovaně potvrdil, že se s ním letos musí počítat na samotném vrcholu domácích turnajů. „Dnešek šel přesně podle plánu, očekával jsem, že postoupím. Nejdůležitější byl první zápas s Revym od kterého jsem se odpíchl i do dalších dvou, každým zápasem jsem získával větší sebevědomí. Jediný moment, kdy jsem trošku znejistil bylo, když jsem prohrával 4:2 s Emem a trošku jsem to nezvládl v hlavě. Naštěstí jsem vyrovnal a výsledek si pohlídal,“ hodnotí exekuci svého herního plánu Mrkyy.

Kožich "kolegům" z Prahy vyprášil také Revy reprezentující Bohemians Praha 1905. Proti Emericksonovi v jeden moment vedl dokonce o čtyři góly, Kubajze zase vyprovodil nekompromisním rozdílem šesti branek. „Po první prohře jsem byl zklamaný, ale hodil jsem to za hlavu a soustředil jsem se na další dva zápasy. První hra proti Emericksonovi mi taky moc nevyšla, ale ve druhé jsem potvrdil svojí útočnou sílu a stihl jsem mu tak za jeden zápas dát až 7 gólů. V posledním zápasu s Kubajzem mi šlo o postup, jemu už o nic nešlo, taky mi pomohly odrazy. Poprvé jsem se tak dostal do play-off takového turnaje,“ dodává spokojeně Revy k předvedenému výkonu.

Mrkyy i Revy tak doplní osmičku nejlepších hráčů Grunex Masters powered by LG UltraGear, kde narazí na soupeře z Plzně, Entropiqu či Baníku. Finálovou osmičku uzavřou dva postupující ze skupiny D, která se odehraje 12. května živě na Grunex twitch kanále.

Výsledky skupiny C

Mrkyy - Revy 6:4 Kubajz - Emerickson 2:3

Mrkyy - Kubajz 7:0 Emerickson - Revy 6:9

Mrkyy - Emerickson 4:4 Revy - Kubajz 6:0

Více o celém Grunex Masters najdeš ZDE.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama