H1Z1 Pro League končí kvůli finančním problémům
Esport Článek H1Z1 Pro League končí kvůli finančním problémům

H1Z1 Pro League končí kvůli finančním problémům

Nicolas Heller

Nicolas Heller

19. 11. 2018 17:23

Jen pár měsíců od začátku projektu ukončuje svoje působení H1Z1 Pro League.

Reklama

Jen pár měsíců od začátku projektu ukončuje svoje působení H1Z1 Pro League. „S těžkým srdcem oznamujeme, že účastníkům ligy byl odeslán dopis s informacemi o nepokračování ligy. Všechny závazky a povinnosti týmů vůči lize odpadají.“

Novinka přišla po několika stížnostech, když některé týmy neobdržely částku za druhý split, která jim měla být vyplacena. Každému týmu měla na konto za účast v lize doputovat částka 400 000 dolarů ročně. Velké esportové organizace jako Cloud9, Team SoloMid, CLG, Team Vitality, Rogue atd. i přes neustálé odkládání začátku druhého splitu pokračovaly v placení hráčů, čímž se pomyslně dostaly do ztráty. Naopak týmy, které byly závislé na pravidelném příjmu z ligy musely hráčům odměny přestat vyplácet.

H1Z1 Pro League končí kvůli finančním problémům

Týmy však byly ve dříve zmíněném dopise ujištěny, že zánik projektu nemá vliv na vyplacení chybějících financí a liga pracuje na vyřešení vzniklých potíží.

Druhý split měl být zahájen 15. září a platby měly být odeslány 28. července.

Liga byla oficiálně zahájena v dubnu a vydala nemalé množství prostředků na získání známých tváří, například slavných streamerů Michaela „Shrouda“ Grzesieka nebo Jaryda „Summit1g“ Lazara. Avšak hned první soutěžní den byl rekord sledovanosti na facebooku, se kterým uzavřela exkluzivní vysílací partnerství, pouhých 7 900 diváků.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama