Brutalita v úžasné grafice. Hellblade 2 ukázal hratelnost
i Zdroj: Ninja Theory
Gaming Senua's Saga: Hellblade 2 Článek Brutalita v úžasné grafice. Hellblade 2 ukázal hratelnost

Brutalita v úžasné grafice. Hellblade 2 ukázal hratelnost

Josef Ventrča

Josef Ventrča

8. 12. 2023 11:55

Senua's Saga: Hellblade 2 bude temné i brutální, a zároveň úchvatně graficky zpracované. Tvůrci ukázali krátké video se záběry z hraní, i potvrdili alespoň rok vydání.

Reklama

Poprvé se titul Hellblade 2 představil na The Game Awards 2019, o čtyři roky později na té samé události ukázal i další záběry z toho, jak se bude hrát.

V nové ukázce se vývojářské studio Ninja Theory zaměřilo především na hratelnost, konkrétně souboje, a z části i exploraci temného a záhadného Islandu. Je vidět, že Senua se bude muset vypořádat s různými druhy nepřátel, ať už se ohromnými jedinci, nebo s menšími neřády útočícími ve skupině. Nebude chybět napětí, pocit zmaru i brutalita. Zároveň je možné si všimnout, že válečnice dokáže zacházet se dvěma zbraněmi zároveň, jelikož v rukách držela meč i sekeru.

K sérii patří i důraz na psychický stav hrdinky, a tak lze očekávat, že se znovu bude muset vypořádat s hlasy ve své hlavě, které se dokáží zhmotňovat do až strašidelných výjevů. Brutální i hrůzostrašné události umocňuje nádherné ultrarealistické grafické zpracování, alespoň z klipu lze napsat, že hra vypadá jako živá.

Konkrétní datum vydání Hellblade 2 stále neznáme, ale vývojáři ujistili, že by to mělo být v roce 2024. Konkrétně pak titul vyjde na PC a Xbox Series, jelikož Ninja Theory spadá pod Xbox Game Studios, tak nelze očekávat, že se Senua objeví na konzolích PlayStation.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama