Helldivers 2 vévodí žebříčkům popularity, má však problémy
i Zdroj: Arrowhead Game Studios
Gaming Helldivers 2 Článek Helldivers 2 vévodí žebříčkům popularity, má však problémy

Helldivers 2 vévodí žebříčkům popularity, má však problémy

Václav Brixí

Václav Brixí

20. 2. 2024 08:00

Helldivers 2 je v současnosti jedna z nejhranějších her na Steamu. Navzdory problémům její popularita stále roste. Dokázala dokonce překonat „konkurenční“ Starfield.

Reklama

Helldivers 2 je rychlá a chaotická střílečka, ve které budete spolu s partou kamarádů bojovat za demokracii a osvobozovat galaxii od obrovského hmyzu a monstrózních strojů. Zní to jednoduše a šíleně, přesto tento hit trhá rekordy a usazuje se na prvních příčkách žebříčků. A to bez ohledu na to, že se jedná o exkluzivní titul pro PlaySation 5 a PC. Titul je kladně oceňován, jak ze strany hráčů, tak ze strany kritiky a jedná se o opravdu příjemné překvapení začátku roku 2024.

Ani tento titul se však neobešel bez svých problémů. I přes snahu vývojářů o rychlou nápravu se spousta hráčů stále nedokáže připojit k herním serverům a jsou odkázáni na dlouhá čekání či hraní s omezenými možnostmi. Problémy s nedostatečnou kapacitou serverů se přitom objevily již při vydání hry, kdy komplikovaly především hráčský progres. V té době byl ke všemu počet hráčů v porovnání s dneškem téměř poloviční. Problémy tak vývojářskému týmu spíše přibývají. Navzdory těmto nedostatkům jsou zástupci studia Arrowhead pozitivní a neúnavně pracují na nápravě a kompenzacích pro trpělivé hráče.

Ačkoliv by se mohlo zdát, že problémy s připojením této hře uškodí a zastaví její cestu na vrchní příčky nejhranějších her, opak je pravdou. Nejenže si titul Helldivers 2 vede obstojně na konzoli PlayStation 5. Na Steamu hravě převálcoval i ambiciózní RPG Starfield od studia Bethesda, které bylo naopak vydáno pouze pro PC a Xbox. V konzolových válkách se tedy jedná o malé vítězství pro společnost Sony. Z toho samozřejmě nemá radost ani generální ředitel herní divize Microsoftu, Phil Spencer. Ten exkluzivitu pro PC a Playstation komentoval následovně:

Nejsem si zcela jist, komu v herním průmyslu pomůže, když to nebude na Xboxu…

Zatím to tedy nevypadá, že by se hráči na platformě Xbox měli v dohledné době této populární střílečky dočkat. Těšit se však mohou z exkluzivního obsahu v podobě očekávané hry Indiana Jones and the Great Circle, která podle výše zmíněného Phila Spencera zůstane společně se Starfieldem dostupná pouze hráčům na PC a Xboxu. V interview pro The Verge ovšem připustil , že je možné v rámci multiplatformové strategie Microsoftu některé Xboxové hry dopravit i na konkurenční PS5. S velkou pravděpodobností se však bude jednat o menší tituly třetích stran.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama