Investoři Activision Blizzard schválili akvizici studia
Gaming Článek Investoři Activision Blizzard schválili akvizici studia

Investoři Activision Blizzard schválili akvizici studia

Radek Raudenský

Radek Raudenský

30. 4. 2022 12:22

Zdaleka ale není vyhráno.

Reklama

Když Microsoft oznámil zájem o odkoupení studia Activision Blizzard, šlo o obrovskou zprávu, která ale ve výsledku stále nic moc neznamenala – před dokončením totiž stála a stále stojí dlouhá cesta, jejíž první bariéra s hlasováním akcionářů naštěstí spadla.

První velkou zkouškou pro celou akvizici bylo hlasování akcionářů, kteří museli odkoupení za cenu 95 dolarů za akcii schválit. Tak se nakonec stalo, jak ale upozorňuje magazín Bloomberg, výsledek této schůze rozhodně neznamená, že by měl Microsoft vyhráno, což si nemyslí ani akciový trh.

Pokud by totiž akvizice prošla, znamenalo by to, že všichni akcionáři získají za jednu drženou akcii 95 dolarů. Při současné ceně 77 dolarů za akcii to znamená poměrně velký zisk, cena se ale nijak výrazně nehýbe, což ukazuje, že si investoři nejsou uskutečněním akvizice jistí.

Největší překážku totiž tvoří US Federal Trade Commission, která celý případ prozkoumává. Pokud by komise shledala ve vzájemném propojení firem nějaký závažný problém – třeba v rámci monopolu – celý obchod může zastavit. Zkoumání bude trvat ještě řadu měsíců a samo vedení Activision Blizzard zmínilo, že předpokládané datum dokončení transakce bude 30. června příštího roku. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama