"Když ignorujete lidi okolo a peníze, můžete hrát CS bez tlaku," říká Major MVP Jame
Esport Counter-Strike: Global Offensive Článek "Když ignorujete lidi okolo a peníze, můžete hrát CS bez tlaku," říká Major MVP Jame

"Když ignorujete lidi okolo a peníze, můžete hrát CS bez tlaku," říká Major MVP Jame

Michael Douša

Michael Douša

15. 11. 2022 10:01

Jame poskytl HLTV unikátní rozhovor o svém pohledu na celý Rio Major

Reklama
Jame poskytl HLTV unikátní rozhovor o svém pohledu na celý Rio Major.

Džami "Jame" Ali je unikátem mezi kapitány největších CS:GO profesionálních týmů. K věcem má svůj svérázný přístup, ať už se jedná o jeho světoznámý "Jame Time" nebo přístup k rozhovorům, netradiční vyjadřování vlastních emocí... To vše se ještě více podtrhává, když s ním HLTV udělali rozhovor o jeho zkušenosti s posledním Majorem, o pocitech, které pramení z vítězství jeho sestavy na prvním brazilském Majoru a o jeho sebehodnocení.

"Každý předchozí turnaj mi pomohl najít něco, díky čemu jsme vyhráli tenhle turnaj a já si konečně uvědomil, že nejsem zklamání a že můžu něčeho v tomhle životě dosáhnout," odpovídá Jame hned na druhou otázku redaktora. Tento velmi skromný přístup se celým rozhovorem prolíná. Myslel Jame na získání MVP medaile? "Vůbec jsem o tom nepřemýšlel. Nepřemýšlel jsem nad penězi, nad samolepkami, ničím - všechno bylo zastíněno tím, co jsme vložili do vítězství na Majoru. Všechno ostatní mělo menší důležitost," shrnuje Jame.

Jame dále rozvíjí, jak jeho již několikaleté zkušenosti pomohly celému týmu dostat se na nohy a nezlomit se pod tlakem. "Není to o Majoru, je to o vyspělosti. Mladým musíte říkat, že je to jednodušší, než se zdá, že nikoho nezajímají počítačové hry, že to je jen jedna z mnoha her a zapomenete na to, že budete mít děti, že to přestanete řešit a že vaše kariéra bude za pět let u konce. Musíte si tyhle věci říkat, abyste ztlumili tu váhu všeho okolo: hodnotu tomu dávají jen lidé okolo a peníze. Lidé a peníze. Ale pokud to ignorujete, můžete hrát CS úplně bez tlaku. Potom už to je jenom hra."

Outsiders nyní vyšplhali na první příčku světového žebříčku, zatímco dosavadní jedničky FaZe se propadly až na osmé místo. Jak hledí na současný CS:GO ekosystém? "Přece jenom je to Major, říká nám to, že vstupní úroveň nutná na Major se hodně zvýšila, takže ani nejlepší týmy nezvládají ten tlak a prohrávají. A není to jen jeden favorit, všichni favorité propadli - říká nám to, že Major je jediný turnaj, kde musíte čelit opravdovému stresu, na tenhle turnaj nemůžete jen tak dostat pozvánku. [...] U ostatních turnajů ví, že prostě přijde další, takže se to dá zvládnout. Ale Major je magický, ne každý tenhle tlak zvládne," uzavírá celý rozhovor Jame.

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama