Komunita Grunexu vybrala nejpopulárnější esport hry
Esport Článek Komunita Grunexu vybrala nejpopulárnější esport hry

Komunita Grunexu vybrala nejpopulárnější esport hry

David Jiránek

David Jiránek

3. 1. 2022 16:11

Která herní komunita je u nás největší?

Reklama

Přes svátky probíhala na našem Instagramu hlasovačka, která měla za cíl odhalit, jaké esport tituly jsou v naší komunitě nejpopulárnější. Na Stories mohli naši sledující zvolit vždy jeden ze dvou titulů a poslat ho tak do dalšího kola v našem speciálním playoff bracketu. Takto hlasování dopadlo.

32 více i méně populárních her

Ještě před začátkem hlasování jsme vybírali hry, pro které bude moci naše komunita vybírat. Při rozhodování mezi 16 a 32 hrami nakonec padla volba na vyšší číslovku. Chtěli jsme totiž dát šanci i menším komunitám, aby si svůj titul protlačili co nejdále. Mohli jste tak hlasovat nejen pro stálice na esport scéně, ale i pro méně populární hry. Nechyběly bojové hry, mobilní a starší tituly.

Rozlosování bylo náhodné, ačkoliv jsme dávali pozor, aby se favorité nepotkali hned v úvodním kole. To se naštěstí většinou nestalo. Takto dopadly výsledky prvních dvou vyřazovacích kol.

U každé hry je napsáno procento získaných hlasů.

Komunita Grunexu vybrala nejpopulárnější esport hry

Duel R6 proti Starcraftu byl celkem jednoznačný. Stejným poměrem zvítězila také FIFA nad Smitem. Duel střílečky od Ubisoftu a fotbalového simulátoru již byl těsnější. Příznivci Rainbow Six nakonec rozhodli o postoupivším v jednom z nejtěsnějších duelů.

Apex Legends rozdrtil Magic: The Gathering Arena. Bohužel battle royale akce narazila na favorita v podobě League of Legends hned o kolo později. Lolko přitom nemělo nejlehčí start. PUBG Mobile získal na poměry mobilní hry slušný počet hlasů.

Call of Duty prošlo přes NHL a střetlo se s World of Tanks. Zde přišlo první menší překvapení. Obě hry jsou obecně populární, ačkoliv jejich esport není tolik rozvinutý v porovnání s jinými obdobně známými hrami. Nakonec zvítězilo Call of Duty, které to dotáhlo až do semifinále.

Očekávaný postup Fortnitu do druhého kola následně utnul Farming Simulator. Ten překonal nejen battle royale od Epicu, ale i strategickou střílečku Overwatch z dílny Blizzardu. Farming Simulator tam měl po dvou kolech na účtu dva velmi cenné zářezy, ačkoliv to bylo v obou případech velmi těsné.

Na druhé straně pavouka jednoznačně postoupil Valorant. Více jsme očekávali od Doty 2, která jen těsně porazila TFT (hra inspirovaná módem do Doty).

Další překvapením bylo PUBG, potažmo Rocket League. Jak se ukázalo, PUBG prohrálo těsným výsledkem hned v úvodním kole. Komunita Rocket League ovšem dotáhla raketová autíčka až do semifinále. Úvodní vyřazení PUBG tak rozhodně nebereme jako zklamání, vzhledem k vyrovnanému souboji se semifinalistou.

Trackmania došla jako čistokrevná závodní hra nejdále a poradila si s etalonem ve světě kartiček - Hearthstonem a střílečkou Halo. Na závěr zde máme CS:GO, které si tiše, avšak dominantně prošlapávalo cestu skrze bracket.


Čtvrtfinále a semifinále

Po úvodních dvou kolech zbývalo osm titulů. Jejich složení částečně odpovídalo našim předpovědím. Rozhodně jsme čekali lolko, CS:GO i třeba Valorant a Rocket League. Překvapilo Call of Duty (možná díky jménu a obecné popularitě), Farming Smimulator, Trackmania a Rainbow Six.

Nejeden z nás jistě čekal v osmičce vybraných třeba Dotu, PUBG nebo FIFU.

Komunita Grunexu vybrala nejpopulárnější esport hry

League of Legends nakonec těsně porazilo Rainbow Six i Call of Duty. Legendární střílečka ve čtvrtfinále utnula tažení Farming Simulatoru.

Rocket League těsně porazil Valorant, CS:GO pro změnu smetlo Trackmanii. Duel této dvojice pak jasně poslal do finále Counter-Strike.


Finále

Counter-Strike proti League of Legends. Tento výsledek se dal již na první pohled čekat. Cesta Legue of Legends byla velmi kostrbatá. MOBA titul získal v prvním kole 70 % hlasů, což byla jeho nejdominantnější výhra. Následoval postupný pokles a výhry s 58 %, 56 % a 53 %.

Counter-Strike si připisoval každé kolo dominantní výhru s minimálně 70 % hlasů. Nejinak tomu nakonec bylo i ve finále. Střílečka od Valve nakonec zvítězila nad League of Legends v samotném finále a zcela po právu získala titul nejpopulárnější esport hry na Grunexu. Gratulujeme!

Komunita Grunexu vybrala nejpopulárnější esport hry


My děkujeme za skvělou účast při hlasování v Instagram Stories. Jak se vám hlasování líbilo a chtěli byste podobné ankety například v rámci jednotlivých žánrů? Napište nám do komentářů vaše nápady a připomínky, rádi si je přečteme!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama