MOUZ zastavili donka! Siuhyho mužstvo si zajistilo Major
i Zdroj: MOUZ na ESL Pro League Season 18 || Copyright: Helena Kristiansson, ESL FACEIT Group
Esport CS 2 Článek MOUZ zastavili donka! Siuhyho mužstvo si zajistilo Major

MOUZ zastavili donka! Siuhyho mužstvo si zajistilo Major

Michael Douša

Michael Douša

20. 2. 2024 19:30

Téměř nemožné se stalo skutečností. Poprvé se někomu podařilo zastavit tým Spirit s Danilem "donk" Kryškovcem, a určitě to není někdo ze světové špičky, jak by se dalo čekat. Nepovedlo se to Finnu "karrigan" Andersenovi, nepovedlo se to Danu "apEX" Madesclairovi, ale Kamil "siuhy" Szkaradek to dokázal.

Reklama

A ne že by to byla nějaká extrémně těsná záležitost. MOUZ se kvalifikovali na PGL Major Copenhagen na úkor neuvěřitelně dominantních Spirit se skore 2-0 na mapy a 3-0 na zápasy na RMR turnaji. Neuvěřitelná podívaná, pro mladičkou pětici ale opravdu sladká realita. Tímhle husarským kouskem totiž nejenže postoupili na samotný Major, ale dokonce si dost možná zasloužili i místo v někdejší Legends Stage, nově tzv. Elimination Stage.

Tentokrát nebyl donk prostě ve svojí kůži. Jeho nadlidský rating se tentokrát vytratil, na serveru byl druhý nejhorší. Naopak polský kapitán siuhy byl v ráži. Na Vertigu potahal svoje týmové kolegy on, na Miragi to předal svému ještě mladšímu kolegovi Jimimu “Jimpphat” Salovi, který s radostí převzal otěže. Právě tam jsme mohli sledovat opravdou silné MOUZ - v napjatých chvílích se jejich zkušenosti z LAN turnajů mnohokrát vyplatily.

MOUZ totiž na Miragi prohrávali 11-7, pakliže si tedy fandili na postup se skore 2-0, museli ještě hodně zamakat. Byl to ale opravdový MOUZ masterclass. Naopak Spirit se pod tlakem rozpadli - nedokázali převrátit situaci 5v3 a hned v zápětí 4v2, aby zastavili rychlý postup mladého mixu. Tyhle chyby si budou ještě dlouho vyčítat. Jejich cesta na Major tímto ale určitě nekončí. Po dominantních zápasech proti ENCE a poměrně napínavém souboji s Astralis jim určitě zbývá mnoho energie a vyhrát jednu další Bo3 snad bude pro donka už jen maličkost. 

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama