Nejsledovanějším esportovým turnajům letošního roku vévodí League of Legends
Esport Článek Nejsledovanějším esportovým turnajům letošního roku vévodí League of Legends

Nejsledovanějším esportovým turnajům letošního roku vévodí League of Legends

Vojtěch Hájek

Vojtěch Hájek

29. 12. 2021 17:40

Riot obsadil necelou polovinu top 10.

Reklama

Společnost Esports Charts zveřejnila statistiku nejsledovanějších esportových turnajů v roce 2021. Diváky si letos vysloužily převážně tituly League of Legends a Mobile Legends. Mějte na paměti, že do těchto statistik se nepočítají diváci na čínských streamovacích platformách.

Počet odsledovaných hodin

Nejsledovanějším turnajem letoška se znovu stalo LoLkařské Worlds 2021, kterému diváci věnovali dohromady více než 174 miliony hodin. Jedná se o 25% nárůst oproti loňskému roku. Je možné, že k těmto číslům pomohl také návrat legendárního korejského hráče Fakera mezi světovou elitu. LoL se nadále objevuje v grafu ještě třikrát - dostatečnou přízeň diváků si vysloužil druhý velký mezinárodní turnaj Mid Season Invitational a také oba splity nejvyšší korejské ligy LCK.

Dota2 se se svým vyvrcholením sezóny drží na druhém místě. The International 10 sledovali diváci celkem přes 107 milionů hodin. I během triumfu týmu Spirit došlo na nárůst statistiky sledovanosti v porovnání s rokem 2020, v tomto případě o 21%.

Na třetím, šestém a devátém místě se umístila klání v mobilní hře Mobile Legends, ta se těší obrovské popularitě převážně v jihovýchodní Asii.

Mezi MOBA tituly se do nejvyšší desítky dostaly pouze dvě FPS hry. Fanoušci CS:GO se letos po dlouhé době dočkali dalšího Majoru a vytáhli ho na čtvrté místo s více než 71 miliony odsledovaných hodin. Valorant se svým mistrovstvím světa nakonec zakotvil na desáté příčce.


Maximální počet diváků v jednu chvíli - peak

Pořadí jednotlivých turnajů se nám trochu zamíchá v případě, že se podíváme na statistiku "peak viewers". Znovu nepočítáme čínské diváky.

Nejvyšší příčku v tomto případě muselo Worlds uvolnit finále singapurského turnaje v battle royale hře Free Fire. Na tu v jeden moment koukal necelý půl šestého milionu diváků.

Na třetí místo dosáhla mobilní verze PUBG, finále šampionátu sledovalo 2,74 miliony diváků.

CS:GO Major dosáhl na šestou pozici, The International v Dota2 o příčku dál. Na MSI v League of Legends zůstalo desáté místo.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama