Outsiders v nenaplněné aréně převzali titul Major šampionů!
Esport CS:GO Článek Outsiders v nenaplněné aréně převzali titul Major šampionů!

Outsiders v nenaplněné aréně převzali titul Major šampionů!

Michael Douša

Michael Douša

14. 11. 2022 08:49

Brazilští fanoušci zjevně o Major finále neměli takový zájem.

Reklama
Brazilští fanoušci zjevně o Major finále neměli takový zájem. V Rusku se ale budou radovat mnozí.

Velké naděje v prolomení rekordu sledovanosti se nekonalo, ostatně ani hala v Jeunesse aréně nebyla na finále Outsiders vs. Heroic zcela naplněna. Někteří brazilští fanoušci po eliminaci FURIA z turnaje naznali, že další sledování turnaje jim za to již nestojí a vyrazili tak domů. A nízká sledovanost? Vzhledem k nevýhodnému posazení Brazílie v časových pásmech se finále hrálo pro mnohé (zvlášť v Rusku) v nočních hodinách z noci na pondělí, což na popularitě určitě nepřidalo.

To však neubírá nic z neuvěřitelného výkonu Outsiders, kteří po stručném finále získávají titul Major šampionů a po promarněném finále z Berlína roku 2019 se Aleksej "qikert" Golubev a Džami "Jame" Ali dočkali vysněného poháru. Heroic v zápase hráli druhé housle, což podtrhl jejich výsledek na jejich vlastní mapě, Overpassu. Tam totiž totálně propadli a Outsiders se za skoer 16-5 opravdu nemusí stydět.

Outsiders, respektive jejich domovské organizaci Virtus.pro, připadá na účet krásných 12 milionů korun a hráči si tímto vítězstvím zajistili místo na BLAST Global Finals a IEM Katowice 2023. Kromě toho kapitánovi a sniperovi Outsiders, Jamemu, připadla ta čest převzít titul nejlepšího hráče turnaje. Toto MVP ocenění je jeho třetím, ale úplně prvním, které získal na Majoru. 

Není to ale naposledy, kdy se v Brazílii vidíme. ESL slibuje návrat na IEM Brasil už příští podzim, takže se máme na co těšit. Doufejme však, že fanoušci budou se svou docházkou aspoň trochu disciplinovanější. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama